Żelfix 3:1

Żelfix 3:1
Ocena
Średnia 2.75 / 5 (4 głosy)
Opis produktu:
Środek żelujący do szybkiego przygotowania konfitur niskosłodzonych. Zapobiega pleśnieniu domowych wyrobów.
Wyprodukowane przez:
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
Marka:
Dr. Oetker
Właściciel marki:
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
Skład: Cukier, substancja żelująca, pektyna amidowa, E330 kwas cytrynowy, E200 kwas sorbowy.
Przygotowanie: Sposób przyrządzania: 1. Odważyć 1 kg umytych wypestkowanych i rozdrobnionych owoców lub odmierzyć 0,9 l soku. 2. Żelfix dokładnie wymieszać z owocami lub sokiem. Zagotować ciągle mieszając. 3. Dodać 0,35 kg cukru. Zagotować ponownie i gotować jeszcze 2 min. (wiśnie i owoce mniej rozdrobnione gotować 3 min). Zdjąć z ognia i mieszać do zaniku piany. 4. Gorącą konfiturę lub galaretkę nałożyć do słoików (do pełna) i natychmiast szczelnie zamknąć. Słoiki ułożyć na ok. 5 min dnem do góry.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opakowanie: 40 g
Kraj pochodzenia: Polska
Region pochodzenia: Gdańsk
Informacje dodatkowe: Wskazówki: 1. Aby zachować świeży kolor i wyostrzyć smak konfitur za szczególnie słodkich owoców, można dodać sok z 1 cytryny lub szczyptę Kwasu cytrynowego Dr. Oetkera. 2. Przy przyrządzaniu konfitury z większej ilości owoców należy przyjąć proporcję: 2kg owoców + 2 Żelfixy. 3. Aby łatwiej wydrylować wiśnie lub inne owoce pestkowe, należy przed drylowaniem włożyć je na kilka minut do zamrażarki.
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
Inne produkty
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.:
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
online payday advance loan additional reading payday loan online https://onlineloans.us.com/
click for source photo assignment essays writing services best essay writing service reviews
write website to write essays https://writemyessay.us.com/ essay writing service
Check Out Your URL buy essay online buy essay papers online write my essay online
Reliable information for every mother. Diseases in position, childbirth and development baby. Many ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.204