Kalafior różyczki

Kalafior różyczki
Ocena
Średnia 4 / 5 (1 głosy)
Opis produktu:
Kalafior różyczki
Wyprodukowane przez:
Polski Ogród Sp. z o.o.
Marka:
Hortex
Właściciel marki:
Hortex Holding S.A.
Skład: Kalafior.
Przygotowanie: * Garnek: 1. Zawartość opakowania wsypać do 1 l lekko osolonej, gotującej się wody. 2. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu 6 - 8 minut, odcedzić. 3. Podawać polane stopionym masłem i zrumienione tartą bułką lub zapiekane pod sosem beszamelowym *Kuchenka mikrofalowa (800 W): 1. Zawartość opakowania wsypać do żaroodpornego naczynia, podlać 2 - 3 łyżkami wody, lekko posolić. 2. Przykryć i podgrzewać 8 - 10 minut.
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze poniżej - 18 °C.
Opakowanie: 450 g
Kraj pochodzenia: Polska
Region pochodzenia: Skierniewice
Informacje dodatkowe: Kalafior duszony z ziemniakami na sposób orientalny. Składniki: Kalafior Hortex, Ziemniaki 400 g, Imbir świeży 1 łyżka, Imbir suszony mielony 1 łyżeczka, Kurkuma mielona 1 łyżeczka, Kminek 1/2 łyżeczki, Chili mielone 1/2 łyżeczki, Koncentrat pomidorowy 1 łyżka, Masło 1/2 kostki, Bulion drobiowy, Sól, Pieprz czarny mielony. Przygotowanie: 1. Masło rozgrzewamy w rondlu, dodajemy wszystkie przyprawy oraz starty świeży imbir i smażymy przez 1 minutę na małym ogniu. 2. Dodajemy pokrojone w plastry ziemniaki, rozmrożony kalafior, koncentrat pomidorowy. 3. Delikatnie mieszamy i smażymy 2 - 3 minuty i wlewamy bulion drobiowy. 4. Całość przykrywamy i dusimy na małym ogniu do momentu aż ziemniaki i kalafior będą miękkie. 5. Podajemy jako samodzielne danie lub dodatek do mięs.
Wartości odżywcze na 100 g produktu:
Energia: 84 kJ / 20 kcal
Białko: 2.2 g
Tłuszcz: 0.2 g
Weglowodany ogólem: 2.3 g
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.238
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});