Mintaj filet kostka

Mintaj filet kostka
Ocena
brak ocen
Opis produktu:
Filet mrożony z mintaja, kostka.
Wyprodukowane przez:
WILBO S.A.
Marka:
Dal Pesca
Właściciel marki:
WILBO S.A.
Skład: Mintaj-filet, woda.
Przechowywanie: W temperaturze poniżej -18 °C do końca daty minimalnej trwałości. Trzy dni od daty zakupu w temperaturze -4 °C. Produkt głęboko mrożony. Produkt rozmrożony nie nadaję się do ponownego zamrożenia.
Inne: Może zawierać śladowe ilości glutenu.
Opakowanie: 600 g
Kraj pochodzenia: Polska
Region pochodzenia: Gdynia
Informacje dodatkowe: Kostka z mintaja w sosie z biała fasolą. Składniki: mintaj kostka (Dal Pesca 6700 g) 2 opakowania, 2 bagietki, 1/2 szklanki oleju, sól, pieprz, sok z połówki cytryny. Sos: 2 szklanki białej fasoli konserwowej, 200 g wędzonego boczku, 1 biała cebula, 6 ząbków czosnku, 1 szklanka keczupu, suszone przyprawy; tymianek, kolendra. Przygotowanie: 1. Kostki z mintaja rozmrozić w lodówce (przez kilka godzin, do zaniku lodowej powłoki). 2. Po rozmrożeniu osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie skropić sokiem z cytryny i odstawić. 3. Przyrządzić sos. 4. Boczek i cebulę pokroić w kostkę a następnie podsmażyć z dodatkiem czosnku i keczupem. 5. Po zagotowaniu dodać fasolę, przyprawić solą, pieprzem, tymiankiem i kolendrą. Gotować jeszcze kilka minut. 6. Kostki z mintaja lekko posolić, obtoczyć w mące i smażyć (na uprzednio rozgrzanym oleju, zanurzone przynajmniej do 1/2 wysokości ryby) na złoty kolor (prze 7 do 8 minut), kilkakrotnie obracając. 7. Gotowe kostki podawać polane sosem z białą fasolą, z chrupiącą bagietką.
Wartości odżywcze na 100 g produktu:
Energia: 260 kJ / 62 kcal
Białko: 15.2 g
Tłuszcz: 0.1 g
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd15694 tetracycline cheap dapoxetine
wh0cd411691 bupropion hcl buy valtrex
wh0cd264739 dramamine patches buy lithium lamisil more information diovan
wh0cd954637 anafranil 25 mg indocin fluoxetine hcl levaquin cafergot
wh0cd660732 prevacid lansoprazole dipyridamole prilosec epivir florinef 0.1 mg diarex
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.403