Mintaj filet kostka

Mintaj filet kostka
Ocena
brak ocen
Opis produktu:
Filet mrożony z mintaja, kostka.
Wyprodukowane przez:
WILBO S.A.
Marka:
Dal Pesca
Właściciel marki:
WILBO S.A.
Skład: Mintaj-filet, woda.
Przechowywanie: W temperaturze poniżej -18 °C do końca daty minimalnej trwałości. Trzy dni od daty zakupu w temperaturze -4 °C. Produkt głęboko mrożony. Produkt rozmrożony nie nadaję się do ponownego zamrożenia.
Inne: Może zawierać śladowe ilości glutenu.
Opakowanie: 600 g
Kraj pochodzenia: Polska
Region pochodzenia: Gdynia
Informacje dodatkowe: Kostka z mintaja w sosie z biała fasolą. Składniki: mintaj kostka (Dal Pesca 6700 g) 2 opakowania, 2 bagietki, 1/2 szklanki oleju, sól, pieprz, sok z połówki cytryny. Sos: 2 szklanki białej fasoli konserwowej, 200 g wędzonego boczku, 1 biała cebula, 6 ząbków czosnku, 1 szklanka keczupu, suszone przyprawy; tymianek, kolendra. Przygotowanie: 1. Kostki z mintaja rozmrozić w lodówce (przez kilka godzin, do zaniku lodowej powłoki). 2. Po rozmrożeniu osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie skropić sokiem z cytryny i odstawić. 3. Przyrządzić sos. 4. Boczek i cebulę pokroić w kostkę a następnie podsmażyć z dodatkiem czosnku i keczupem. 5. Po zagotowaniu dodać fasolę, przyprawić solą, pieprzem, tymiankiem i kolendrą. Gotować jeszcze kilka minut. 6. Kostki z mintaja lekko posolić, obtoczyć w mące i smażyć (na uprzednio rozgrzanym oleju, zanurzone przynajmniej do 1/2 wysokości ryby) na złoty kolor (prze 7 do 8 minut), kilkakrotnie obracając. 7. Gotowe kostki podawać polane sosem z białą fasolą, z chrupiącą bagietką.
Wartości odżywcze na 100 g produktu:
Energia: 260 kJ / 62 kcal
Białko: 15.2 g
Tłuszcz: 0.1 g
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Zaloguj
Twój komentarz
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
zapraszam na mojego bloga z przepisami dla cukrzyków: http://www.slodziutkamama.blogspot.com/
Plastikowa miska w mikrofali?:D
Przede wszystkim na pewno nie kupować w hipermarketach, nie wiadomo jak długo to mięso tam ...
MAGNEZ W TABLETKACH jest NAJLEPSZY ! Nie drogi ! I skuteczny !
banan ? czekolada najbardziej mi odpowiada a ile nawet kalorii jest w niej dlatego NIE nie ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.413