Kawa Zbożowa Kujawianka

Kawa Zbożowa Kujawianka
Ocena
Średnia 4.53 / 5 (19 głosy)
Wyprodukowane przez:
RIEBER FOODS POLSKA S.A.
Marka:
Delecta
Właściciel marki:
RIEBER FOODS POLSKA S.A.
Skład: Żyto prażone, jęczmień prażony, cykoria prażona, burak cukrowy prażony.
Przygotowanie: Tradycyjny sposób przygotowania: 3 - 4 łyżki stołowe kawy wsypać do 1 litra wrzącej wody. Gotować 5 minut. Po zestawieniu z ognia, skropić zimną wodą dla szybszego odstania. Pozostawić pod przykryciem kilka minut. Przed podaniem przecedzić przez gęste sitko. Spróbuj zaparzyć kawę w ekspresie. Smakuje wyśmienicie!
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przechowywanie w temp. pok.: 25 °C
Inne: Ekologiczny
Opakowanie: 200 g
Kraj pochodzenia: Polska
Region pochodzenia: Włocławek
Wartości odżywcze na 100 g produktu:
Białko: 0.09 g
Tłuszcz: 0.01 g
Weglowodany ogólem: 0.87 g
Komentarze (1) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Zaloguj
Twój komentarz
Gość
19:07, 28.08.2013
przepyszna...poprawia trawienie to było moim celem:)))
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Halo ,,czy będąc w helsinkach czyli na południu finlandii możesz oceniać kuchnie fińska i ...
Dla Joanny, bałkanistki: Też miałem ten problem z kawą paloną na bałkańską modłę - taka ...
Wody lecznicze ~ Gość
Mnie rowniez interesuje, ile zaleca sie pic Slotwinki na dobe, niestety nigdzie nie znalazlam ...
ja magnez mam na lodófce ;>
podpłomyka z ogniska jeszcze nie jadłam i chętnie spróbuję, sugeruję natomiast zrobić ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.222