Galaretka o smaku poziomkowym

Galaretka o smaku poziomkowym
Ocena
Średnia 7 / 5 (1 głosy)
Opis produktu:
Galaretka w proszku na 500 ml wody (wystarcza na 4 porcje po 140 g).
Wyprodukowane przez:
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
Marka:
Dr. Oetker
Właściciel marki:
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
Skład: Cukier, żelatyna wieprzowa, kwas cytrynowy, aromat, czerwień koszenilowa.
Przygotowanie: Zagotować wodę i odmierzyć 500 ml. Zawartość torebki wsypać do wody i dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia (nie gotować!). Galaretkę wlać do salaterek lub szklanej misy i pozostawić w suchym miejscu do stężenia.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opakowanie: 75 g
Kraj pochodzenia: Polska
Region pochodzenia: Gdańsk
Informacje dodatkowe: W czasie upałów należy wziąć mniej wody i wstawić galaretkę do lodówki. Świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają tężenie galaretki. Leśny deser: 2 galaretki rozpuścić w 900 ml wrzącej wody, wlać do miski, pozostawić do stężenia. Miskę odwrócić do góry dnem i wyłożyć galaretkę na tacę. Wybrać łyżką środek galaretki, ponownie rozpuścić, do wystudzonej dodać 2 łyżki jogurtu naturalnego, wymieszać, wlać do płaskiego naczynia. Stężałą pokroić w kostkę i ułożyć we wgłębieniu.
Wartości odżywcze na 100 g produktu:
Energia: 212 kJ / 50 kcal
Białko: 1.9 g
Weglowodany ogólem: 10.2 g
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.23
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});