Galaretka o smaku malinowym

Galaretka o smaku malinowym
Ocena
brak ocen
Opis produktu:
Galaretka w proszku na 500 ml wody (wystarcza na 4 porcje po 140 g).
Wyprodukowane przez:
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
Marka:
Dr. Oetker
Właściciel marki:
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
Skład: Cukier, żelatyna wieprzowa, kwas cytrynowy, betanina, aromat.
Przygotowanie: Zagotować wodę i odmierzyć 500 ml. Zawartość torebki wsypać do wody i dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia (nie gotować). Galaretkę wlać do salaterek lub szklanej misy i pozostawić w chłodnym miejscu do stężenia.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opakowanie: 75 g
Kraj pochodzenia: Polska
Region pochodzenia: Gdańsk
Informacje dodatkowe: W czasie upałów należy wziąć mniej wody i wstawić galaretkę do lodówki. Świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają tężenie galaretki. Przepis na malinowe trio: galaretkę malinową rozpuścić w 400 ml wody. 1/3 rozlać do wysokich kieliszków, pozostawić do stężenia. Kolejną 1/3 płynu połączyć z 200 ml przetartych przez sito malin (świeżych lub mrożonych) i łyżką cukru pudru, nałożyć jako drugą warstwę. 125 g śmietanki 30 % ubić i wymieszać z resztą galaretki. Wyporcjować na warstwę malinową.
Wartości odżywcze na 100 g produktu:
Energia: 212 kJ / 50 kcal
Białko: 1.9 g
Weglowodany ogólem: 10.2 g
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
Inne produkty
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.:
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Спасибо.
а где вы взяли эту инфу,
online payday advance loan 500 online payday loans online payday loans
zdaje się że zawiera cukier trzcinowy
Sernix ~ Gość
essay writing help college essay writing writing my essay essay writing
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.27