Dorsz kostka filet panierowany Dal Pesca

Dorsz kostka filet panierowany Dal Pesca
Ocena
brak ocen
Opis produktu:
Dorsz kostka filet panierowany mrożony.
Wyprodukowane przez:
WILBO S.A.
Marka:
Dal Pesca
Właściciel marki:
WILBO S.A.
Skład: Filet bez skóry i ości 55%, utwardzony tłuszcz roślinny, olej roślinny. Panier: woda, mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, sól, drożdże, papryka.
Przechowywanie: W temperaturze poniżej -18 °C do końca minimalnej trwałości. Trzy dni od daty zakupu w temperaturze -4 °C. Uwaga ! Produkt wstępnie obsmażony, głęboko mrożony. Produkt rozmrożony nie nadaje się do ponownego zamrożenia.
Inne: Produkt zawiera gluten.
Opakowanie: 300 g
Kraj pochodzenia: Polska
Region pochodzenia: Gdynia
Informacje dodatkowe: Panierowana kostka z dorsza zapiekana z grzybami i serem. Danie dla 3 osób. Składniki: Dorsz kostka (Dal Pesca 300 g) 2 opakowania, 200 mg pokrojonych pieczarek, 200 g pokrojonych borowików lub podgrzybków, 1/2 białej cebuli, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, tymianek, 6 plastrów żółtego sera, 1/2 sałaty. Sos winegret: Sos z cytryny, musztarda, nać pietruszki, sól, pieprz, cukier, oliwa z oliwek. Przygotowanie: Kostki z dorsza usmażyć na patelni, na rozgrzanym do 180 °C oleju 9aby były chrupiące i złociste, należy je smażyć od 5 do 8 minut, albo we frytownicy ( w temp. 180 °C), całkowicie zanurzone w oleju (od 4 do 6 min.), następnie schłodzić. W międzyczasie usmażyć grzyby, z dodatkiem pokrojonej w kostkę cebuli i czosnku i doprawić do smaku. Składniki sosu wymieszać ze sobą. Na każdej kostce rozłożyć podsmażone grzyby, przykryć je grubym plastrem sera i zapiekać przez 6 minut w piekarniku rozgrzanym do 160 °C. Zapieczone kostki podawać rozłożone na liściach sałaty polanych sosem winegret.
Wartości odżywcze na 100 g produktu:
Energia: 641 kJ / 153 kcal
Białko: 8.6 g
Tłuszcz: 6.3 g
Weglowodany ogólem: 15 g
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Sernix ~ Gość
short term payday loans guaranteed loans for bad credit best short term loans short term fast cash ...
buy essay online buy an essay paper online essay https://buyessay.us.com - buy essays
payday loans for bad credit personal loans for bad credit bad credit personal loans nyc ...
buy essay buy college essays help for essay writing buy persuasive essay
custom essay writing services essay writing service essay writing services reviews essay writing ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.229