Dorsz kostka filet panierowany Dal Pesca

Dorsz kostka filet panierowany Dal Pesca
Ocena
brak ocen
Opis produktu:
Dorsz kostka filet panierowany mrożony.
Wyprodukowane przez:
WILBO S.A.
Marka:
Dal Pesca
Właściciel marki:
WILBO S.A.
Skład: Filet bez skóry i ości 55%, utwardzony tłuszcz roślinny, olej roślinny. Panier: woda, mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, sól, drożdże, papryka.
Przechowywanie: W temperaturze poniżej -18 °C do końca minimalnej trwałości. Trzy dni od daty zakupu w temperaturze -4 °C. Uwaga ! Produkt wstępnie obsmażony, głęboko mrożony. Produkt rozmrożony nie nadaje się do ponownego zamrożenia.
Inne: Produkt zawiera gluten.
Opakowanie: 300 g
Kraj pochodzenia: Polska
Region pochodzenia: Gdynia
Informacje dodatkowe: Panierowana kostka z dorsza zapiekana z grzybami i serem. Danie dla 3 osób. Składniki: Dorsz kostka (Dal Pesca 300 g) 2 opakowania, 200 mg pokrojonych pieczarek, 200 g pokrojonych borowików lub podgrzybków, 1/2 białej cebuli, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, tymianek, 6 plastrów żółtego sera, 1/2 sałaty. Sos winegret: Sos z cytryny, musztarda, nać pietruszki, sól, pieprz, cukier, oliwa z oliwek. Przygotowanie: Kostki z dorsza usmażyć na patelni, na rozgrzanym do 180 °C oleju 9aby były chrupiące i złociste, należy je smażyć od 5 do 8 minut, albo we frytownicy ( w temp. 180 °C), całkowicie zanurzone w oleju (od 4 do 6 min.), następnie schłodzić. W międzyczasie usmażyć grzyby, z dodatkiem pokrojonej w kostkę cebuli i czosnku i doprawić do smaku. Składniki sosu wymieszać ze sobą. Na każdej kostce rozłożyć podsmażone grzyby, przykryć je grubym plastrem sera i zapiekać przez 6 minut w piekarniku rozgrzanym do 160 °C. Zapieczone kostki podawać rozłożone na liściach sałaty polanych sosem winegret.
Wartości odżywcze na 100 g produktu:
Energia: 641 kJ / 153 kcal
Białko: 8.6 g
Tłuszcz: 6.3 g
Weglowodany ogólem: 15 g
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Спасибо.
а где вы взяли эту инфу,
online payday advance loan 500 online payday loans online payday loans
zdaje się że zawiera cukier trzcinowy
Sernix ~ Gość
essay writing help college essay writing writing my essay essay writing
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.226