Czekoladowe wieże

Czekoladowe wieże
Ocena
Średnia 4.5 / 5 (2 głosy)
Opis produktu:
Ciasto w proszku Czekoladowe Wieże. Opakowanie zawiera: 350 g czekoladowej mieszanki do wypieku ciasta, 30 g mieszanki do sporządzenia kremu, 40 g galaretki o smaku wiśniowym, 20 g posypki do ciasta.
Wyprodukowane przez:
Grupa Maspex Wadowice
Marka:
DecoMorreno
Właściciel marki:
Grupa Maspex Wadowice
Skład: Cukier, mąka pszenna, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 4%, żelatyna wieprzowa, wodorowęglan sodu, difosforan disodowy, czekolada w proszku, sól, kwas cytrynowy, ekstrakt z aronii, aromaty, koszenila, beta- karoten, E341(ii). Na terenie zakładu produkcyjnego używane są również: mleko i soja.
Przygotowanie: Do przyrządzenia ciasta należy przygotować: 100 g margaryny lub masła, 3 jajka, 5-6 łyżek wody. Do sporządzenia kremu: 100 g masła lub margaryny, 250 ml mleka, 3-4 łyżki cukru. Do sporządzenia galaretki: 150 ml wody. Przygotowanie: 1. Rozpuścić 100 g masła lub margaryny - zostawić do lekkiego ostudzenia. 2. Mieszankę do wypieku ciasta czekoladowego wsypać do miski, dodać 100 g rozpuszczonego masła lub margaryny, wbić 3 całe jajka i wlać około 5-6 łyżek wody. 3. Miksować na najwyższych obrotach około 3-5 minut. 4. Przygotowane ciasto wlać do wysmarowanej masłem lub margaryną formy - keksówki. 5. Wstawić na środkowy poziom piekarnika i piec wg zaleceń. 6. Upieczone ciasto wyjąć z formy po około 10 minutach. 7. Do reszty mleka (200 ml) dodać 3-4 kopiaste łyżki cukru i zagotować do wrzenia. 8. Na gotujące się mleko wlać rozmieszany proszek i na delikatnym ogniu ugotować gęsty krem ciągle mieszając. Odłożyć w chłodne miejsce do całkowitego wystygnięcia. 9. Utrzeć mikserem na gładką masę 100 g masła lub margaryny. 10. Potem dodawać po 1 łyżce ostudzonego kremu ciągle ucierając na jednolitą masę. 11. Przygotować galaretkę o smaku wiśniowym w 150 ml wrzącej wody. 12. Rozmieszać do całkowitego rozpuszczenia. Odłożyć w chłodne miejsce aby stężała. 13. Wystudzone ciasto przekroić na 1/3 wysokości zostawiając wyższy spód. 14. W górnej niższej części ciasta za pomocą kieliszka wykroić 4 krążki delikatnie odzyskując środek. Między jednym a drugim otworem zostawić około 2 cm. 15. Na spodzie ciasta wyłożyć krem, przykryć górną, dziurawą warstwą - lekko docisnąć. 16. W miejsce otworów do 2/3 wysokości wlać tężejącą galaretkę. Nie wypełniać galaretką otworów do końca. Na galaretkę wetknąć uzyskane wieżyczki ciasta. 17. Przy pomocy sitka, gotową posypką udekorować ciasto. Czas pieczenia to około 50-55 minut. Piekarnik gazowy temperatura około 175 °C, 8-10 porcji ciasta.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Opakowanie: 440 g
Kraj pochodzenia: Polska
Region pochodzenia: Wadowice
Wartości odżywcze na 100 g produktu:
Energia: 1151 kJ / 275 kcal
Białko: 3.8 g
Tłuszcz: 14 g
Weglowodany ogólem: 33.4 g
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
Inne produkty
DecoMorreno:
więcej »
Inne produkty
Grupa Maspex Wadowice:
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.231
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});