Kiełki słonecznika

Ocena
Średnia 3.18 / 5 (11 głosy)
Opis produktu:
Doskonałe do kanapek i sałatek. Bez nawozów i środków chemicznych. Kiełki \"Pokarm życia\" są żywymi roślinami powstałymi ze starannie wyselekcjonowanych nasion. Świeże kiełki to naturalne źródło witamin i mikroelementów.
Wyprodukowane przez:
Gospodarstwo Ogrodniczo - Hodowlane H. i Z. Ziembińscy
Marka:
Pokarm życia
Właściciel marki:
G.O.H.H. i Z.Ziembińscy
Inne: Ekologiczny.
Kraj pochodzenia: Polska
Region pochodzenia: Warszawa
Informacje dodatkowe: W procesie kiełkowania wielokrotnie zwiększa się w nasionach zawartość witamin i substancji odżywczych, a dzięki obecności enzymów stają się one łatwo przyswajalne przez organizm. Zaletą kiełków jest również fakt, że są one wytwarzane tylko przy użyciu czystej wody i światła - bez jakichkolwiek sztucznych dodatków. Surówka z kiełków słonecznika: 1 opakowanie kiełków słonecznika, 2 kwaszone ogórki, 1/2 puszki kukurydzy. Sos: 2 łyżki oleju słonecznikowego, 2 łyżeczki soku z cytryny, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, 3 łyżki ziaren słonecznika, sól. Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni. 1. Przygotować sos - dokładnie wymieszać olej, sok z cytryny, zioła i szczyptę soli. 2. Ogórki pokroić w kostkę, dodać kukurydzę, kiełki i uprażone ziarna słonecznika. Zalać sosem i wymieszać. 3. Podawać jako dodatek do drugiego dania lub jako przystawkę.
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
Inne produkty
Pokarm życia:
więcej »
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.365
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});