Zupa fasolowa z boczkiem

Zupa fasolowa z boczkiem
Ocena
Średnia 4.75 / 5 (4 głosy)
Opis produktu:
Mieszanka warzywna z boczkiem wędzonym. Produkt głęboko mrożony.
Wyprodukowane przez:
Polski Ogród Sp. z o.o.
Marka:
Hortex
Właściciel marki:
Hortex Holding S.A.
Skład: Fasola 60%, marchew, seler naciowy, por, pietruszka, boczek wędzony 5%.
Przygotowanie: Bez rozmrażania (porcja dla 3 - 4 osób) W garnku zagotować 1,5l wody. Wsypać zawartość opakowania, dodać kostkę rosołową i gotować ok. 20 minut. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Dla wzbogacenia smaku do zupy można dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.
Przechowywanie: - 6 °C - 1 dzień - 12 °C - 2 tygodnie - 18 °C do daty podanej na opakowaniu Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.
Opakowanie: 450 g
Kraj pochodzenia: Polska
Informacje dodatkowe: Przepis na Fasolkę po bretońsku. Składniki: zupa fasolowa Hortex (1 op.) masło roślinne (2 łyżki) kiełbasa (200 g) koncentrat pomidorowy (2 łyżki) mąka (1 łyżka) majeranek (1 łyżka) papryka mielona (1 łyżka) cebula (1 sztuka) sól pieprz czarny mielony Do 3 szklanek osolonej gotującej się wody wsypujemy zupę fasolową. Gotujemy ok. 20 minut. Pokrojoną w kostkę kiełbasę i cebulę smażymy na patelni przez około 5 minut. Z mąki i masła robimy zasmażkę. Usmażoną kiełbasę z cebulą i zasmażkę przekładamy do garnka z zupą fasolową. Dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką i majerankiem. Gotujemy ok. 8 minut do odparowania nadmiaru wody.
Wartości odżywcze na 100 g produktu:
Energia: 953 kJ / 222 kcal
Białko: 14.2 g
Tłuszcz: 5.5 g
Weglowodany ogólem: 29 g
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
click for source photo assignment essays writing services best essay writing service reviews
write website to write essays https://writemyessay.us.com/ essay writing service
Check Out Your URL buy essay online buy essay papers online write my essay online
Reliable information for every mother. Diseases in position, childbirth and development baby. Many ...
payday loans online onlineloans.us.com best payday loan online online loan
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.231