Zupa fasolowa z boczkiem

Zupa fasolowa z boczkiem
Ocena
Średnia 4.75 / 5 (4 głosy)
Opis produktu:
Mieszanka warzywna z boczkiem wędzonym. Produkt głęboko mrożony.
Wyprodukowane przez:
Polski Ogród Sp. z o.o.
Marka:
Hortex
Właściciel marki:
Hortex Holding S.A.
Skład: Fasola 60%, marchew, seler naciowy, por, pietruszka, boczek wędzony 5%.
Przygotowanie: Bez rozmrażania (porcja dla 3 - 4 osób) W garnku zagotować 1,5l wody. Wsypać zawartość opakowania, dodać kostkę rosołową i gotować ok. 20 minut. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Dla wzbogacenia smaku do zupy można dodać pokrojone w kostkę ziemniaki.
Przechowywanie: - 6 °C - 1 dzień - 12 °C - 2 tygodnie - 18 °C do daty podanej na opakowaniu Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.
Opakowanie: 450 g
Kraj pochodzenia: Polska
Informacje dodatkowe: Przepis na Fasolkę po bretońsku. Składniki: zupa fasolowa Hortex (1 op.) masło roślinne (2 łyżki) kiełbasa (200 g) koncentrat pomidorowy (2 łyżki) mąka (1 łyżka) majeranek (1 łyżka) papryka mielona (1 łyżka) cebula (1 sztuka) sól pieprz czarny mielony Do 3 szklanek osolonej gotującej się wody wsypujemy zupę fasolową. Gotujemy ok. 20 minut. Pokrojoną w kostkę kiełbasę i cebulę smażymy na patelni przez około 5 minut. Z mąki i masła robimy zasmażkę. Usmażoną kiełbasę z cebulą i zasmażkę przekładamy do garnka z zupą fasolową. Dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką i majerankiem. Gotujemy ok. 8 minut do odparowania nadmiaru wody.
Wartości odżywcze na 100 g produktu:
Energia: 953 kJ / 222 kcal
Białko: 14.2 g
Tłuszcz: 5.5 g
Weglowodany ogólem: 29 g
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
Inne produkty
Polski Ogród Sp. z o.o.:
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Sernix ~ Gość
short term payday loans guaranteed loans for bad credit best short term loans short term fast cash ...
buy essay online buy an essay paper online essay https://buyessay.us.com - buy essays
payday loans for bad credit personal loans for bad credit bad credit personal loans nyc ...
buy essay buy college essays help for essay writing buy persuasive essay
custom essay writing services essay writing service essay writing services reviews essay writing ...
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.227