Lniane płatki śniadaniowe dobra kaloria

Lniane płatki śniadaniowe dobra kaloria
Ocena
Średnia 2.91 / 5 (11 głosy)
Opis produktu:
Płatki lniane są formą siemienia lnianego, która zwieksza dostepność substancji odżywczych ukrytych w nasionach i pozwala przyswoić całe ich bogactwo. Nasiona lnu zawierają wiele cennych substancji, min.: olej lniany, zawierający ponad 90% nienasyconych kwasów tłuszczowych, w tym ponad połowę z grupy omega 3; błonnik, regulujący pracę przewodu pokarmowego; lekkostrawne białko, bogate w aminokwasy egzogenne, korzystnie wpływające na wygląd skóry, włosów i paznokci; lignany - fitohormony o wszechstronnym działaniu. 15 g (3 czubate łyżeczki) płatków zaspokaja dzienne zapotrzebowanie na niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe z grupy omega 3.
Przygotowanie: Dodatek do musli, płatków lub innych dań.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym, nienasłonecznionym miejscu.
Opakowanie: 200 g
Kraj pochodzenia: Polska
Informacje dodatkowe: DOBRA KALORIA to seria produktów bogatych w wartości odżywcze. Poza energią, dostarczają wielu cennych składników, takich jak witaminy, mikro i makro elementy, błonnik, niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe oraz antyutleniacze. DOBRA KALORIA to marka dla ludzi aktywnych, chcących zapewnić organizmowi zrównoważona dietę i doceniających różnice między pustymi kaloriami, a kaloriami niosącymi coś więcej niż tylko energię.
Wartości odżywcze na 100 g produktu:
Energia: 1996 kJ / 476 kcal
Białko: 20 g
Tłuszcz: 42 g
Weglowodany ogólem: 6 g
Błonnik pokarmowy: 28 g
Aminokwasy na 100 g produktu:
Sod: 30 mg
Kwasy tłuszczowe nasycone na 100 g produktu:
Kwasy tluszczowe nasycone_ogolem: 4 g
Komentarze (2) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
15:59, 02.10.2013
Super produkt, którego bardzo polecam "mniam"
Gość
09:23, 19.05.2011
A gdy je zagotuję np. w owsiance to nie tracą swoich właściwości? Stają się wtedy mięciutkie, ale dużo się słyszy że obróbka termalna zabija większość walorów odżywczych.
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.183
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});