Prażony sezam

Prażony sezam
Ocena
Średnia 3.31 / 5 (13 głosy)
Opis produktu:
Prażony sezam z delikatną nutą goryczki, właściwą dla nasion sezamu, jest doskonałą przekąską oraz stanowi wyśmienity dodatek do sałatek, surówek, gotowanych warzyw itp. Prażony sezam wspaniale wzbogaca smak mięs i sosów. Można nim posypywać gotową potrawę na talerzu, co nadaje mu oryginalny smak i chrupkość oraz ogranicza kaloryczność produktu.
Wyprodukowane przez:
Ekoprodukt Marek Kubara
Marka:
Dobra Kaloria
Właściciel marki:
Ekoprodukt Marek Kubara
Skład: Nasiona sezamu. Produkt może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten i nasiona soi.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Opakowanie: 100 g
Kraj pochodzenia: Polska
Informacje dodatkowe: DOBRA KALORIA to seria produktów bogatych w wartości odżywcze. Poza energią, dostarczają wielu cennych składników, takich jak witaminy, mikro i makro elementy, błonnik, niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe oraz antyutleniacze. DOBRA KALORIA to marka dla ludzi aktywnych, chcących zapewnić organizmowi zrównoważona dietę i doceniających różnice między pustymi kaloriami, a kaloriami niosącymi coś więcej niż tylko energię.
Wartości odżywcze na 100 g produktu:
Energia: 2130 kJ / 508 kcal
Białko: 27 g
Tłuszcz: 41 g
Weglowodany ogólem: 9 g
Błonnik pokarmowy: 21 g
Aminokwasy na 100 g produktu:
Sod: 100 mg
Magnez: 317 mg
Żelazo: 10 mg
witamina_e_ekwiwalent_alfa_tokoferolu: 9 mg
Witamina b1 tiamina: 0.8 mg
Niacyna: 8 mg
Kwasy tłuszczowe nasycone na 100 g produktu:
Kwasy tluszczowe nasycone_ogolem: 7 g
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.221
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});