Prażone pestki dyni

Prażone pestki dyni
Ocena
Średnia 3.5 / 5 (10 głosy)
Opis produktu:
Pestki dyni są źródłem żelaza, magnezu, cynku, odżywczego oleju oraz witaminy E, zwanej witamina młodości. Prażone pestki dyni stanowią doskonałą i wartościową przekąskę w trakcie pracy, na spotkaniu ze znajomymi lub na wycieczce. Są także wspaniałym dodatkiem urozmaicającym smak sałatek, dań z makaron czy zup typu krem. Pestki dyni są prażone w gorącym powietrzu, bez dodatku tłuszczu, co nadaje im oryginalny smak i chrupkość oraz ogranicza kaloryczność produktu.
Wyprodukowane przez:
Ekoprodukt Marek Kubara
Marka:
Dobra Kaloria
Właściciel marki:
Ekoprodukt Marek Kubara
Skład: Prażone pestki dyni. Produkt może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, jaj, mleka, nasion sezamu i soi.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Inne: Wysoka zawartość cynku, żelaza, magnezu, witaminy E.
Opakowanie: 60 g
Kraj pochodzenia: Polska
Informacje dodatkowe: DOBRA KALORIA to seria produktów bogatych w wartości odżywcze. Poza energią, dostarczają wielu cennych składników, takich jak witaminy, mikro i makro elementy, błonnik, niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe oraz antyutleniacze. DOBRA KALORIA to marka dla ludzi aktywnych, chcących zapewnić organizmowi zrównoważona dietę i doceniających różnice między pustymi kaloriami, a kaloriami niosącymi coś więcej niż tylko energię.
Wartości odżywcze na 100 g produktu:
Energia: 2170 kJ / 518 kcal
Białko: 32 g
Tłuszcz: 33 g
Weglowodany ogólem: 24 g
Błonnik pokarmowy: 4 g
Aminokwasy na 100 g produktu:
Sod: 200 mg
Magnez: 417 mg
Żelazo: 10 mg
Cynk: 8 mg
witamina_e_ekwiwalent_alfa_tokoferolu: 4 mg
Kwasy tłuszczowe nasycone na 100 g produktu:
Kwasy tluszczowe nasycone_ogolem: 6 g
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
Inne produkty
Ekoprodukt Marek Kubara:
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.229
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});