Prażony słonecznik solony

Prażony słonecznik solony
Ocena
Średnia 3.19 / 5 (21 głosy)
Opis produktu:
Prażony słonecznik jest doskonałym źródłem żelaza, magnezu, błonnika pokarmowego oraz witamin B1, PP i E, zwanej witamina młodości. Prażony słonecznik stanowi doskonałą i wartościową przekąskę w trakcie pracy, na spotkaniu ze znajomymi lub na wycieczce. Jest także wspaniałym dodatkiem urozmaicającym smak sałatek i innych dań. Ziarna słonecznika są prażone w gorącym powietrzu, bez dodatku tłuszczu, co nadaje im oryginalny smak i chrupkość oraz ogranicza kaloryczność produktu.
Wyprodukowane przez:
Ekoprodukt Marek Kubara
Marka:
Dobra Kaloria
Właściciel marki:
Ekoprodukt Marek Kubara
Skład: Nasiona słonecznika, sól. Produkt może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, nasion soi, orzeszków ziemnych, jaj, mleka i sezamu.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Inne: Wysoka zawartość żelaza, magnezu, błonnika, witaminy E, B1, PP.
Opakowanie: 80 g
Kraj pochodzenia: Polska
Informacje dodatkowe: DOBRA KALORIA to seria produktów bogatych w wartości odżywcze. Poza energią, dostarczają wielu cennych składników, takich jak witaminy, mikro i makro elementy, błonnik, niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe oraz antyutleniacze. DOBRA KALORIA to marka dla ludzi aktywnych, chcących zapewnić organizmowi zrównoważona dietę i doceniających różnice między pustymi kaloriami, a kaloriami niosącymi coś więcej niż tylko energię.
Wartości odżywcze na 100 g produktu:
Energia: 2170 kJ / 517 kcal
Białko: 24 g
Tłuszcz: 38 g
Weglowodany ogólem: 21 g
Błonnik pokarmowy: 11 g
Aminokwasy na 100 g produktu:
Sod: 400 mg
Magnez: 355 mg
Żelazo: 5.5 mg
witamina_e_ekwiwalent_alfa_tokoferolu: 30 mg
Witamina b1 tiamina: 1.5 mg
Niacyna: 7 mg
Kwasy tłuszczowe nasycone na 100 g produktu:
Kwasy tluszczowe nasycone_ogolem: 3 g
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
Inne produkty
Ekoprodukt Marek Kubara:
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.226
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});