Ciasto francuskie

Ciasto francuskie Przepisy z produktem »
Ocena
Średnia 4 / 5 (1 głosy)
Opis produktu:
Ciasto francuskie. 6 osobnych, rozwałkowanych porcji ciasta, przygotowanego według tradycyjnej receptury.
Marka:
FROSTA
Właściciel marki:
FRoSTA Sp. z o.o.
Skład: Mąka pszenna, woda, margaryna (tłuszcz roślinny, woda, olej roślinny, sól, emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; regulator kwasowości: kwas cytrynowy; barwnik: beta karoten).
Przygotowanie: 1. Wyjąc zamrożone z opakowania, rozłożyć na stole i poczekać kilka minut na rozmrożenie. 2. Formować i nadziewać jeszcze chłodne ciasto (łatwiej je wtedy formować i nie przywiera wtedy do podłoża). 3. Przygotowane do pieczenia ciasto układać na zimnej blasze na papierze do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 210 °C. 4. Ciasto posmarować przed pieczeniem rozmąconym jajem z odrobiną wody, nabierze wówczas złocistego koloru.
Przechowywanie: Przechowywać w domu w lodówce do 1 dnia. Produkt głęboko mrożony.
Opakowanie: 450 g
Kraj pochodzenia: Niemcy
Informacje dodatkowe: Francuskie sakiewki z twarogiem Składniki: * 1 opakowanie Ciasta francuskiego FROSTY * 1 kostka twarogu * 4 łyżki śmietany * 100g rodzynek * 3 łyżki cukru pudru * 1 żółtko * 1 jajko Sposób przygotowania: 1. Twaróg rozgnieść w misce, dodać pozostałe składniki i wszystko wymieszać na jednolitą masę. 2. Rozmrożone porcje ciasta rozwałkować na grubość 3-4 milimetrów. 3. Wyciąć kwadraty o bokach 8-9 cm i na środek każdego kwadratu położyć łyżeczkę nadzienia. Skleić przeciwległe boki. 4. Układać ciastka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować jajkiem rozmąconym z odrobiną wody. 5. Piec 15 minut w temperaturze 210 °C.
Wartości odżywcze na 100 g produktu:
Energia: 1693 kJ / 407 kcal
Białko: 6.2 g
Tłuszcz: 27.7 g
Weglowodany ogólem: 33.1 g
Komentarze (0) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.227
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});