Sernik Królewski

Sernik  Królewski
Ocena
Średnia 3.5 / 5 (2 głosy)
Opis produktu:
Opakowanie zawiera: - 400 g mieszanki do wypieku ciasta - 120 g mieszanki do sporządzenia masy sernikowej
Wyprodukowane przez:
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
Marka:
Dr. Oetker
Właściciel marki:
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
Skład: Produkt zawiera; mąkę pszenną, cukier, skrobia, kakao, substancje spulchniające, difosforan disodowy i wodorowęglan sodu,aromaty, sól.
Przygotowanie: Do sporządzenia ciasta należy przygotować: 80 dkg mieszanki do wypieku cista 120 dkg mieszanki do sporządzenia masy sernikowej Do sporządzenia ciasta należy przygotować: 500 g zmielonego twarogu 3 jajka 150 g stopionego masła lub margaryny 1. Mieszankę do wypieku ciasta wsypać do miski, dodać tłuszcz i jajko. Zagnieść ciasto tak, aby było gładkie. 1/4 ciasta włożyć do zamrażalnika na około 30 minut. Pozostałą część ciasta wyłożyć na dno natłuszczonej okrągłej formy (o średnicy około 24 cm), lekko podwyższając brzeg na wysokość około 1,5 cm. 2. Mieszankę do masy sernikowej wymieszać za pomocą miksera z twarogiem, żółtkami i stopionym schłodzonym tłuszczem do uzyskania jednolitej masy. Ubić pianę z białek i delikatnie wymieszać z masą. Masę równomiernie rozłożyć na cieście. Na wierzch zatrzeć resztę schłodzonego ciasta. 3. Sernik piec w temperaturze 180 °C przez około 60/70 minut. Po upieczeniu ciasto zostawić na około 5 minut w uchylonym piekarniku.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym pomieszczeniu.
Opakowanie: 520 g
Kraj pochodzenia: Polska
Region pochodzenia: Gdańsk
Wartości odżywcze na 100 g produktu:
Energia: 1311 kJ / 311 kcal
Białko: 9.9 g
Tłuszcz: 16.9 g
Weglowodany ogólem: 29.9 g
Komentarze (2) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Zaloguj
Twój komentarz
Gość
13:56, 21.03.2012
polecam bardzo ten sernik jest wyśmienity! najlepiej jest go zrobić z twarogu Dr. Oetkera aksamitnego wychodzi najlepszy sprawdzałam
Gość
09:23, 17.05.2011
ten sernik jest rewelacyjny zawsze się sprawdza na rodzinnych imprezach i wszyscy pytają o przepis :)
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Jedyne co daje radę to cebula - jajka wyjdą ładnie brązowe. A co do reszty ... zmarnowałem ...
polecam te sposoby ;)
polecacie kabanosy z sokołowa? hmm ale na rynku są dużo zdrowsze kabanosy, bez konserwantów, ...
*to zdobienie ;)
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.696