Kiełbasa żywiecka

Kiełbasa żywiecka
Kiełbasa żywiecka Kiełbasa żywiecka Gdzie kupić? »
Ocena
Średnia 4.5 / 5 (4 głosy)
Opis produktu:

Kiełbasa grubo rozdrobniona, drobiowo - wieprzowa należąca do grupy kiełbas batonów, wędzona, pieczona oraz podsuszana. Batony w osłonce białkowej o średniej wadze 1 sztuki ok. 0,5 kg. Grubo rozdrobniona struktura mięsa nadaje wyrazistą konsystencję z wyraźnie zaznaczonymi mięsnymi elementami. Kiełbasa żywiecka z drobiem odznacza się delikatnym smakiem z wyraźnie wyczuwalnym aromatem wędzenia i dodanych przypraw.

Wyprodukowane przez:
Sokołów S.A.
Marka:
Sokołów
Właściciel marki:
Sokołów S.A.
Skład:

Mięso z kurczaka 61%, mięso wieprzowe 29%, woda, tłuszcz wieprzowy, błonnik sojowy, sól, przyprawy, białko sojowe, cukier, substancja zagęszczająca: E407, stabilizatory: difosforany, trifosforany,  cukier,  wzmacniacz smaku: E621, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: E250. Zawiera alergeny: seler, gluten.

Produkt może zawierać śladowe ilości: mleka, laktozy, gorczycy, jaj.

Przechowywanie w temp. pok.: W temperaturze od 1°C do 6°C.
Opakowanie: Map ok. 1,7kg
Komentarze (3) Komentujesz jako Gość. Zaloguj się lub Załóż konto
Twój komentarz
Gość
20:46, 28.06.2014
do tej pory dla mnie z reguły było wszystko jedno z jakiej firmy mięso kupowałem, ale ostatnio jak H. Kani a wprowadził tą "Serię bez E" to zwracam uwagę na skład i teraz jakoś odruchowo uważnie czytam etykiety we wszystkim. przynajmniej wiem, czym się faszeruję
Gość
12:04, 23.02.2014
Wg mnie Kania ma szersza oferte i lepsza jakosc produktow. Szkoda tylko ze nie jest w tak wielu sklepach co Sokolow...
Gość
16:14, 19.02.2014
Ja jakoś nie mogę się przekonać do wyrobów firmy Sokołów, bardziej preferuję np Henryka Kanie.
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.253
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});