Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Opis:
Zastosowanie
Ja perlicze są niewielkich kształtów, mogą nam się pomylić z jajem kurzym, zarówno w wyglądzie jak i smaku. Zawierają jednak mniejszą ilość cholesterolu, a ich żółtka mają intensywnie pomarańczowy kolor. Można je gotować na miękko, na twardo, zrobić jajecznicę, omlet, ponadto dodawać do ciast i wypieków cukierniczych. Doskonale sprawdzają się do zagęszczania sosów, dzięki białku jaja rosół stanie się bardziej klarowny.
Rozmiar
Są mniejsze od jaj kurzych, ważą około 40g, mają twardszą skorupę koloru kremowego.
Ciekawostki
Zalecane są w diecie małych dzieci oraz osób uczulonych na białko kurze.
Nazwa w języku angielskim
Egg guinea fowl
Nazwa w języku francuskim
Oeufs pintade
Nazwa w języku niemieckim
Perlhuhneier

Jaja perlicze wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
188.28
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
45
kcal
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Odnośnie majonezu: ten sklepowy jest przeważnie robiony z jajek przemysłowych w formie proszku, ...
Bardzo dziękuję pomogło :)
warto pamietac ze po podgrzaniu do mniej wiecej 40 stopni, miod zachowuje swoje wlasciwosci ...
Ho
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.174