Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Opis:
Zastosowanie
Jaja w proszku stosowane są jako dodatek piekarniczy oraz cukierniczy. Do wyrobu chleba, makaronów, ciastek, herbatników, majonezu, budyniu, puddingu, wyrobów garmażeryjnych oraz innych wyrobów spożywczych. Jest to produkt bezglutenowy, niskobiałkowy i dietetyczny.
Rozmiar
Jaja w proszku odmierzane są wagowo.
Ciekawostki
1 kg jaj w proszku zastępuje około 90 świeżych jaj.
Nazwa w języku angielskim
Egg powder
Nazwa w języku francuskim
Poudre d\'oeuf
Nazwa w języku niemieckim
Eipulver

Jaja w proszku wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
2485
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
594
kcal
Woda
3.1
g
Popiół
3.65
g
Białko ogółem
47.35
g
Białko zwierzęce
47.35
g
Białko roślinne
0
g
Cholesterol
1715
mg
Węglowodany ogółem
4.95
g
Błonnik pokarmowy
0
g
Izoleucyna
2583
mg
Leucyna
4046
mg
Lizyna
3402
mg
Metionina
1477
mg
Cystyna
1099
mg
Fenyloalanina
2515
mg
Tyrozyna
1932
mg
Treonina
2273
mg
Tryptofan
576
mg
Walina
2886
mg
Arginina
2841
mg
Histydyna
1121
mg
Alanina
2636
mg
Kwas asparginowy
4758
mg
Kwas glutaminowy
619
mg
Glicyna
591
mg
Prolina
1886
mg
Seryna
3523
mg
Sód
523
mg
Potas
493
mg
Wapń
231
mg
Fosfor
831
mg
Magnez
42
mg
Żelazo
6.79
mg
Cynk
5.28
mg
Miedź
0.196
mg
Mangan
0.125
mg
witamina A (ekwiwalent retinolu)
800
μg
witamina E (ewkwiwalent alpha-tokoferolu)
1.99
mg
witamina B1 (tiamina)
0.32
mg
witamina B2 (ryboflawina)
1.2
mg
witamina B6 (pirydoksyna)
0.38
mg
foliany (kwas foliowy)
125
μg
witamina B12 (cyjanokobalamina)
7.2
μg
witamina C
0.8
mg
Kwas masłowy
0
g
Kwas kapronowy
0
g
Kwas kaprylowy
0
g
Kwas kaprynowy
0
g
Kwas laurynowy
0
g
Kwas mirystynowy tetradekanowy
0.139
g
Kwas mirystynowy pentadekanowy
0
g
Kwas palmitynowy heksadekanowy
9.233
g
Kwas palmitynowy heptadkanowy
0
g
Kwas stearynowy
3.291
g
Kwas arachidowy
0
g
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem
12.727
g
Kwas mirystooleinowy tetradekanowy
0
g
Kwas mirystooleinowy pentadekanowy
0
g
Kwas oleinowy oktadekanowy
14.162
g
Kwas oleinowy eikozenowy
0.116
g
Kwas erukowy
0
g
Kwas cetolowy
0
g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem
15.337
g
Kwas linolowy
4.614
g
Linolenowy
0.111
g
Kwas stearydonowy oktadekatetraenowy
0
g
Kwas stearydonowy eikozatrienowy
0
g
Kwas arachidonowy
0.569
g
Kwas tymnodonowy eikozapentaenowy
0.278
g
Kwas tymnodonowy dokozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodowy dokozaheksaenowy
0.176
g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem
5.804
g

Przepisy z produktem:

Naleśniki z ogniska
Wszystkie składniki (oprócz margaryny) mieszamy z wodą.Margarynę roztapiamy i wlewamy ją ...
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.169
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});