Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Opis:
Opis ogólny
Wytrawny napój alkoholowy z wyczuwalną nutą jałowca. Bardzo popularny w Anglii (drugi po whisky).
Zawartość alkoholu
35% - 40%
Sposób produkcji
Kiedyś Gin produkowano z najbardziej zadziwiających składników (między innymi kwasu siarkowego i terpentyny) dzięki czemu był bardzo tani i popularny. Z biegiem czasu (i regulacji prawnych) produkcja ewoluowała i obecnie produkuje się gin w dwojaki sposób. Destylowany gin (Distilled gin) otrzymywany jest z rektyfikatu żytniego poddawanego dodatkowej destylacji. Opary spirytusu wytwarzające się podczas destylacji przedostają się przez zawieszony w aparacie woreczek płócienny, bądź przez komorę zawierającą różne substancje aromatyczne (jałowiec, niewielkie ilości kolendry, arcydzięgla, kardamonu, skórek pomarańczy i cytryny, anyżku, kminku i innym) Sporządzony w ten sposób alkohol jest wyrobem o delikatnym zapachu i smaku jałowca. Compound gin-popularny średniej jakości uzyskany przez dodanie do zwykłego rektyfikatu olejków z jałowca i innych surowców roślinnych wymienionych wyżej.
Pochodzenie
Gin powstał w XVII w. w Holandii pod nazwą Genever. Swoją największą popularność zyskał w Anglii gdzie skrócono nazwę. Do wzrostu spożycia przyczynił się Wilhelm III Orański, który wprowadził duże podatki na importowane wina.
Skład
spirytus rektyfikowany, jałowiec, kolendra, arcydzięgiel, kardamon, skórki pomarańczy i cytryny, anyżek, kminek.
Sposób podawania
Współcześnie gin jest bardziej składnikiem drinków niż alkoholem pijanym samodzielnie.
Sposób przechowywania
Nie ma specjalnych zaleceń. Nie przechowuje się go w lodówce. Szybko wietrzeje, więc trzeba pamiętać o zamykaniu butelki.
Nazwa w języku angielskim
Gin
Nazwa w języku francuskim
Gin
Nazwa w języku niemieckim
Gin

Gin wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kcal]
263
kcal
Woda
62.1
g
Białko ogółem
0
g
Węglowodany ogółem
0
g
Błonnik pokarmowy
0
g
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd642442 atarax for children crestor allopurinol zyloprim
wh0cd392153 buy strattera cafergot triamterene
wh0cd805532 hydrochlorothiazide celexa levaquin propranolol prednisone levaquin clindamycin order ...
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.183