Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Opis:
Opis ogólny
Wytrawny napój alkoholowy z wyczuwalną nutą jałowca. Bardzo popularny w Anglii (drugi po whisky).
Zawartość alkoholu
35% - 40%
Sposób produkcji
Kiedyś Gin produkowano z najbardziej zadziwiających składników (między innymi kwasu siarkowego i terpentyny) dzięki czemu był bardzo tani i popularny. Z biegiem czasu (i regulacji prawnych) produkcja ewoluowała i obecnie produkuje się gin w dwojaki sposób. Destylowany gin (Distilled gin) otrzymywany jest z rektyfikatu żytniego poddawanego dodatkowej destylacji. Opary spirytusu wytwarzające się podczas destylacji przedostają się przez zawieszony w aparacie woreczek płócienny, bądź przez komorę zawierającą różne substancje aromatyczne (jałowiec, niewielkie ilości kolendry, arcydzięgla, kardamonu, skórek pomarańczy i cytryny, anyżku, kminku i innym) Sporządzony w ten sposób alkohol jest wyrobem o delikatnym zapachu i smaku jałowca. Compound gin-popularny średniej jakości uzyskany przez dodanie do zwykłego rektyfikatu olejków z jałowca i innych surowców roślinnych wymienionych wyżej.
Pochodzenie
Gin powstał w XVII w. w Holandii pod nazwą Genever. Swoją największą popularność zyskał w Anglii gdzie skrócono nazwę. Do wzrostu spożycia przyczynił się Wilhelm III Orański, który wprowadził duże podatki na importowane wina.
Skład
spirytus rektyfikowany, jałowiec, kolendra, arcydzięgiel, kardamon, skórki pomarańczy i cytryny, anyżek, kminek.
Sposób podawania
Współcześnie gin jest bardziej składnikiem drinków niż alkoholem pijanym samodzielnie.
Sposób przechowywania
Nie ma specjalnych zaleceń. Nie przechowuje się go w lodówce. Szybko wietrzeje, więc trzeba pamiętać o zamykaniu butelki.
Nazwa w języku angielskim
Gin
Nazwa w języku francuskim
Gin
Nazwa w języku niemieckim
Gin

Gin wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kcal]
263
kcal
Woda
62.1
g
Białko ogółem
0
g
Węglowodany ogółem
0
g
Błonnik pokarmowy
0
g
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
O wieprzowinie ~ Gość
wh0cd508011 sinequan tricor lipitor
wh0cd700395 cheap kamagra
wh0cd614281 Arimidex Online
>Picie kawy powoduje palpitacje serca i zwiększa tętno. Może tak >się zdarzyć - ale tylko ...
wh0cd523433 citalopram hydrobromide
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.173