Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Opis:
Zastosowanie
Pręgę można podawać do dań duszonych, pieczonych oraz smażonych. Stosuje się ją również na wywary, zupy, buliony, rosół, gulasz oraz na masy i rolady mięsne.
Smak
Pręga wołowa ma specyficzny, mięsny smak.
Zapach
Zapach swoisty, typowy dla mięsa.
Kolor
Pręga wołowa charakteryzuje się czerwoną barwą. Tłuszcz ma barwę biało-różową.
Przerost tłuszczowy
Ma znaczny przerost tłuszczu.
Pochodzenie
Jest to jest to środkowa część kończyny tylnej.
Struktura mięsa
Tkanka mięśniowa poprzerastana jest dużą ilością tkanki łącznej ale bez tłuszczu.
Dobre źródło
Stanowi dobre źródło pełnowartościowego białka zwierzęcego, minerałów i witamin.

Pręga wołowa wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kcal]
368
kcal
Woda
47.3
g
Białko ogółem
20.1
g
Białko zwierzęce
20.1
g
Białko roślinne
0
g
Cholesterol
70
mg
Węglowodany ogółem
0
g
Sacharoza
0
g
Laktoza
0
g
Skrobia
0
g
Błonnik pokarmowy
0
g
Izoleucyna
910
mg
Leucyna
1560
mg
Lizyna
1710
mg
Metionina
500
mg
Fenyloalanina
840
mg
Tyrozyna
200
mg
Treonina
890
mg
Tryptofan
200
mg
Walina
980
mg
Sód
124
mg
Potas
117
mg
Wapń
16
mg
Fosfor
67
mg
Magnez
6
mg
Żelazo
1.5
mg
Cynk
1
mg
Miedź
0.07
mg
Mangan
0.01
mg
witamina A (ekwiwalent retinolu)
3
μg
retinol
3
μg
witamina D
32
μg
witamina E (ewkwiwalent alpha-tokoferolu)
0.27
mg
witamina B1 (tiamina)
0.04
mg
witamina B2 (ryboflawina)
0.1
mg
Niacyna
1.67
mg
witamina B6 (pirydoksyna)
0.02
mg
foliany (kwas foliowy)
5
μg
witamina B12 (cyjanokobalamina)
1.4
μg
witamina C
0
mg
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem
15.35
g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem
13.65
g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem
1.05
g

Przepisy z produktem:

Gulasz wołowy z kukurydzą
Wołowinę płuczemy, osuszamy i kroimy w niedużą kostkę.Cebulę i czosnek szatkujemy.Paprykę ...
Gulasz
Opłukane i pokrojone w kostkę mięso, obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu. ...
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
połowa tabeli alpo pod reklamami albo pod bocznym menu - amatorszczyzna
Mortadela codzienna ~ Michał Gnat
Jak mozna truc ludzi takim gownem? Zeby dostali raka i jedli jeszcze wiecej chemii? Producenta ...
Serek jest przepyszny! :) Pasuje naprawdę praktycznie do wszystkiego. Najbardziej lubię robić z ...
Jak można coś takiego wciskać ludziom?! Ohyda! Przy pierwszym kęsie wyczułam mannę, a ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.633