Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Opis:
Zastosowanie
Płatki ryżowe podawane są głównie na śniadanie w postaci zupy mlecznej. Niekiedy służą do zagęszczania sosów, kremów i gulaszy. Są także składnikiem deserów. Dodawane są do ciastek, ciasteczek i dietetycznych batonów.
Cechy charakterystyczne
Płatki owsiane otrzymuje się z ryżu. Ziarenka zboża poddawane są działaniu pary wodnej, a następnie prasowane, dzięki czemu uzyskuje się płatki. Proces ten pozwala na zachowanie składników odżywczych oraz skrócenie czasu przygotowania. Polecane są osobom z dolegliwościami układu pokarmowego, gdyż jest są lekkostrawne. Poza tym nie zawierają glutenu, w związku z czym są łatwo przyswajalne przez chorych na celiakię.
Nazwa w języku angielskim
Rice flakes
Nazwa w języku francuskim
Flocons de riz
Nazwa w języku niemieckim
Reisflocken

Płatki ryżowe wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
1637
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
391
kcal
Woda
6.7
g
Popiół
3.6
g
Białko ogółem
7.1
g
Białko zwierzęce
0
g
Białko roślinne
7.1
g
Cholesterol
0
mg
Węglowodany ogółem
77.6
g
Laktoza
5
g
Błonnik pokarmowy
0.5
g
Izoleucyna
290
mg
Leucyna
559
mg
Lizyna
304
mg
Metionina
185
mg
Cystyna
169
mg
Fenyloalanina
364
mg
Tyrozyna
324
mg
Treonina
316
mg
Tryptofan
94
mg
Walina
446
mg
Arginina
646
mg
Histydyna
193
mg
Alanina
425
mg
Kwas asparginowy
696
mg
Kwas glutaminowy
1291
mg
Glicyna
366
mg
Prolina
316
mg
Seryna
342
mg
Sód
32
mg
Potas
385
mg
Wapń
850
mg
Fosfor
590
mg
Magnez
206
mg
Żelazo
47.5
mg
Cynk
2
mg
Miedź
0.3
mg
witamina A (ekwiwalent retinolu)
0
μg
retinol
0
μg
beta karoten
0
μg
witamina E (ewkwiwalent alpha-tokoferolu)
5
mg
witamina B1 (tiamina)
2.6
mg
witamina B2 (ryboflawina)
2.2
mg
Niacyna
31.2
mg
witamina B6 (pirydoksyna)
0.5
mg
foliany (kwas foliowy)
24
μg
witamina B12 (cyjanokobalamina)
0
μg
witamina C
2.4
mg
Kwas masłowy
0
g
Kwas kapronowy
0
g
Kwas kaprylowy
0
g
Kwas kaprynowy
0
g
Kwas laurynowy
0
g
Kwas mirystynowy tetradekanowy
0.013
g
Kwas palmitynowy heksadekanowy
0.767
g
Kwas stearynowy
0.126
g
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem
0.9
g
Kwas oleinowy oktadekanowy
1.229
g
Kwas oleinowy eikozenowy
0.002
g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem
1.3
g
Kwas linolowy
1.799
g
Linolenowy
0.215
g
Kwas stearydonowy oktadekatetraenowy
0
g
Kwas arachidonowy
0
g
Kwas tymnodonowy eikozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodonowy dokozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodowy dokozaheksaenowy
0
g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem
2
g

Przepisy z produktem:

Batony z płatków ryżowych
Masło (200g) topimy w rondlu na małym ogniu. Dodajemy pianki Marshmallow i całość mieszamy. ...
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Tu chodzi o to, że np, wczoraj zjadłam sałatkę z czosnkiem a dziś śmierdzę nim ... A z tym ...
Chwała, że mnie nic nie boli i nie muszę się tak nad sobą rozczulać - jedząc kaszki dla ...
Nikt chyba nie lubi przypalonych garnków :) Osobiście mogę polecić całkiem niezły preparat a ...
"Najlepiej jest również pić mleko do posiłku, a nie po nim." ciekawe :)
Znalazłam na you tube filmik jak usunąć plamy z czerwonego wina i sprawdziłam ten produkt - ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.485