Opis:
Kolor
Miód ma barwę jasnożółtą, czasem jasnopomarańczową z białymi wykwitami; w stanie płynnym jest ciemniejszy - jasnobrązowy.
Zapach
Charakteryzuje się intensywnym, ziołowym zapachem.
Smak
Ma bardzo słodki smak, uważany jest za jeden z najsłodszych miodów.
Składniki o dużym znaczeniu dla zdrowia
Miód mniszkowy zawiera cholinę, która korzystnie wpływa na działanie wątroby. Ponadto stosowany jest w leczeniu niedokrwistości, zaburzeniach trawienia, chorobach nerek i dróg moczowych. Zawiera duże ilości glukozy. Polecamy jest w stanach wyczerpania fizycznego i psychicznego. Nektar do produkcji tego miodu pochodzi z mniszka lekarskiego.
Nazwa w języku angielskim
Honey
Nazwa w języku francuskim
Hydromel
Nazwa w języku niemieckim
Honig

Miód mniszkowy wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
1357
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
324
kcal
Białko ogółem
0.3
g
Białko zwierzęce
0
g
Białko roślinne
0.3
g
Cholesterol
0
mg
Węglowodany ogółem
79.5
g
Sacharoza
2
g
Laktoza
0
g
Błonnik pokarmowy
0
g
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.229
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});