Opis:
Kolor
W stanie płynnym miód jest bezbarwny lub słomkowy. Po skrystalizowaniu bardzo szybko staje się białokremowy i mazisty.
Zapach
Ma lekki zapach kwiatów rzepaku.
Smak
Jest bardzo słodki.
Składniki o dużym znaczeniu dla zdrowia
Miód rzepakowy jest zalecany w leczeniu chorób krążenia, zwłaszcza miażdżycy. Nieco rzadziej stosowany jest w chorobach wątroby i układu oddechowego. Wyrównuje niedobory potasu w organizmie, obniża ciśnienie krwi, poprawia pracę serca. Zawiera bardzo duże ilości glukozy i szybko krystalizuje. Stosowany zewnętrznie, przyspiesza gojenie się ran.
Nazwa w języku angielskim
Rapeseed honey
Nazwa w języku francuskim
Le miel de colza
Nazwa w języku niemieckim
Rapshonig

Miód rzepakowy wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
1422.56
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
340
kcal
Białko ogółem
0.3
g
Białko zwierzęce
0
g
Białko roślinne
0.3
g
Węglowodany ogółem
70
g
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.229
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});