Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)

Mąka pszenna typ 450 (tortowa)

Wartości odżywcze produktu
Opis:
Nazwa w języku angielskim
Cake flour
Nazwa w języku francuskim
Farine de blé type 450
Nazwa w języku niemieckim
Mehl Kuchen
Zastosowanie
Mąka pszenna typ 450 przeznaczona jest głównie do wypieku ciast biszkoptowych, francuskich i tortów. Dodawana jest także do sosów, kruchych ciastek, ciast, gofrów, naleśników, pączków, faworków. Mąkę typu 450 można także dodać do ciasta pierogowego, dzięki czemu będzie one pulchne i jędrne. Stosuje się ją także do zagęszczania zup, sosów i kremów.
Cechy charakterystyczne
Mąka pszenna typu 450 charakteryzuje się wysokim stopniem przemiału. Dzięki temu ma śnieżnobiały kolor. Produkuje się ją z centralnej części ziarna – bielma mącznego, które stanowi około 82% zawartości ziarna pszenicy. Mąka pszenna zawiera dużo glutenu, witaminy B6 i PP, białka.

Mąka pszenna typ 450 (tortowa) wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
1480
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
356
kcal
Woda
14.5
g
Białko ogółem
9.2
g
Białko zwierzęce
0
g
Białko roślinne
9.2
g
Cholesterol
0
mg
Węglowodany ogółem
74.9
g
Błonnik pokarmowy
2.6
g
Izoleucyna
290
mg
Leucyna
630
mg
Lizyna
220
mg
Metionina
160
mg
Fenyloalanina
460
mg
Treonina
240
mg
Tryptofan
70
mg
Walina
360
mg
Potas
110
mg
Wapń
18
mg
Fosfor
67
mg
Magnez
10
mg
Żelazo
1.1
mg
Cynk
0.56
mg
Miedź
0.08
mg
Mangan
0.25
mg
witamina A (ekwiwalent retinolu)
0
μg
retinol
0
μg
beta karoten
0
μg
witamina E (ewkwiwalent alpha-tokoferolu)
0.4
mg
witamina B1 (tiamina)
0.1
mg
witamina B2 (ryboflawina)
0.05
mg
Niacyna
0.39
mg
witamina B6 (pirydoksyna)
0.02
mg
foliany (kwas foliowy)
288
μg
witamina C
0
mg
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem
0.17
g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem
0.12
g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem
0.51
g

Przepisy z produktem:

Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.494
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});