Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)

Mąka pszenna typ 750 (chlebowa)

Wartości odżywcze produktu
Opis:
Zastosowanie
Mąka pszenna chlebowa stosowana jest najczęściej do wyrobu pieczywa cukierniczego, chleba pszennego - zwykłego, wyborowego, mieszanego. Coraz częściej dodaje się ją do ciasta naleśnikowego lub pierogowego. Przyrządza się z niej makarony, ciastka i dietetyczne batony. Niekiedy dodawana jest do zakwasu na żur.
Cechy charakterystyczne
Mąka pszenna chlebowa charakteryzuje się niskim stopniem przemiału. Jest produktem otrzymanym z rozdrobnienia oczyszczonych ziaren pszenicy. Ma barwę biało-kremową. W porównaniu do innych mąk pszennych zawiera więcej składników mineralnych, witamin z grupy B i błonnika.
Nazwa w języku angielskim
Wheat flour type 750
Nazwa w języku francuskim
Farine de blé type 750
Nazwa w języku niemieckim
Weizenmehl Type 750

Mąka pszenna typ 750 (chlebowa) wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
1381
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
330
kcal
Woda
14.5
g
Popiół
0.8
g
Białko ogółem
9.1
g
Białko zwierzęce
0
g
Białko roślinne
9.1
g
Cholesterol
0
mg
Węglowodany ogółem
73.8
g
Sacharoza
0.5
g
Laktoza
0
g
Skrobia
67.6
g
Błonnik pokarmowy
5.6
g
Izoleucyna
387
mg
Leucyna
617
mg
Lizyna
204
mg
Metionina
176
mg
Cystyna
255
mg
Fenyloalanina
422
mg
Tyrozyna
275
mg
Treonina
280
mg
Tryptofan
84
mg
Walina
480
mg
Arginina
393
mg
Histydyna
180
mg
Alanina
353
mg
Kwas asparginowy
493
mg
Kwas glutaminowy
2631
mg
Glicyna
431
mg
Prolina
987
mg
Seryna
453
mg
Sód
3
mg
Potas
165
mg
Wapń
20
mg
Fosfor
122
mg
Magnez
31
mg
Żelazo
1.6
mg
Cynk
1.36
mg
Miedź
0.15
mg
Mangan
0.62
mg
witamina A (ekwiwalent retinolu)
0
μg
retinol
0
μg
beta karoten
0
μg
witamina E (ewkwiwalent alpha-tokoferolu)
0.74
mg
witamina B1 (tiamina)
0.313
mg
witamina B2 (ryboflawina)
0.081
mg
Niacyna
1.11
mg
witamina B6 (pirydoksyna)
0.17
mg
witamina C
0
mg
Kwas masłowy
0
g
Kwas kapronowy
0
g
Kwas kaprylowy
0
g
Kwas kaprynowy
0
g
Kwas laurynowy
0
g
Kwas mirystynowy tetradekanowy
0
g
Kwas mirystynowy pentadekanowy
0
g
Kwas palmitynowy heksadekanowy
0.22
g
Kwas palmitynowy heptadkanowy
0
g
Kwas stearynowy
0.01
g
Kwas arachidowy
0.01
g
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem
0.24
g
Kwas mirystooleinowy tetradekanowy
0
g
Kwas mirystooleinowy pentadekanowy
0
g
Kwas oleinowy oktadekanowy
0.18
g
Kwas oleinowy eikozenowy
0
g
Kwas erukowy
0
g
Kwas cetolowy
0
g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem
0.19
g
Kwas linolowy
0.74
g
Linolenowy
0.05
g
Kwas stearydonowy oktadekatetraenowy
0
g
Kwas stearydonowy eikozatrienowy
0
g
Kwas arachidonowy
0
g
Kwas tymnodonowy eikozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodonowy dokozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodowy dokozaheksaenowy
0
g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem
0.79
g

Przepisy z produktem:

Chleb biały
Do drożdży dodajemy pół szklanki mleka, cukier i odrobinę mąki. Odstawiamy w ciepłe miejsce ...
Chleb pszenny
Do dużej miski wkładamy masło, mąkę z solą, drożdże i cukier. Dodajemy mleko i wodę, po ...
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.171
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});