Opis:
Kolor
W stanie płynnym jest czerwono-brunatny.
Zapach
Ma bardzo silny i specyficzny zapach.
Smak
W smaku jest niezbyt słodki, lekko gorzkawy.
Składniki o dużym znaczeniu dla zdrowia
Miód wrzosowy jest bogaty w potas, chlor, fosfor, magnez, wapń i sód oraz witaminy z grupy B. Wspomaga leczenie chorób dróg moczowych, zwłaszcza kamicy nerkowej. Korzystnie wpływa na stan gruczołu krokowego. Zmniejsza dolegliwości związane z zapaleniem jelit i biegunkami.
Nazwa w języku angielskim
Heather honey
Nazwa w języku francuskim
Miel de Bruyère
Nazwa w języku niemieckim
Heidehonig

Miód wrzosowy wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
1542
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
368
kcal
Białko ogółem
0.4
g
Białko zwierzęce
0
g
Białko roślinne
0.4
g
Cholesterol
0
mg
Węglowodany ogółem
80
g
Laktoza
0
g
Błonnik pokarmowy
0
g
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.23
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});