Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)

Mąka pszenna razowa typ 1850 (graham)

Wartości odżywcze produktu
Opis:
Zastosowanie
Mąka pszenna graham stosowana jest najczęściej do wyrobu pieczywa typu Graham. Coraz częściej dodaje się ją do ciasta naleśnikowego, pierogowego. Przyrządza się z niej makarony, ciastka i dietetyczne batony. Niekiedy dodawana jest do zakwasu na żur.
Cechy charakterystyczne
Mąka pszenna razowa charakteryzuje się niskim stopniem przemiału. Typ 1850 informuje o ilości składników organicznych (wyrażonych w gramach) na 100kg próby mąki. W porównaniu do innych mąk pszennych zawiera więcej składników mineralnych, witamin z grupy B i błonnika.
Nazwa w języku angielskim
Graham flour

Mąka pszenna razowa typ 1850 (graham) wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
1348
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
322
kcal
Woda
14.5
g
Popiół
1.3
g
Białko ogółem
11.3
g
Białko zwierzęce
0
g
Białko roślinne
11.3
g
Cholesterol
0
mg
Węglowodany ogółem
70.6
g
Sacharoza
0.5
g
Laktoza
0
g
Skrobia
61.6
g
Błonnik pokarmowy
7.6
g
Izoleucyna
475
mg
Leucyna
771
mg
Lizyna
291
mg
Metionina
228
mg
Cystyna
316
mg
Fenyloalanina
516
mg
Tyrozyna
337
mg
Treonina
370
mg
Tryptofan
119
mg
Walina
612
mg
Arginina
537
mg
Histydyna
244
mg
Alanina
440
mg
Kwas asparginowy
686
mg
Kwas glutaminowy
3072
mg
Glicyna
502
mg
Prolina
1172
mg
Seryna
613
mg
Sód
3
mg
Potas
340
mg
Wapń
34
mg
Fosfor
295
mg
Magnez
98
mg
Żelazo
3.5
mg
Cynk
3.05
mg
Miedź
0.33
mg
Mangan
2.4
mg
witamina A (ekwiwalent retinolu)
0
μg
retinol
0
μg
beta karoten
0
μg
witamina E (ewkwiwalent alpha-tokoferolu)
1.3
mg
witamina B1 (tiamina)
0.431
mg
witamina B2 (ryboflawina)
0.095
mg
Niacyna
3.31
mg
witamina B6 (pirydoksyna)
0.31
mg
foliany (kwas foliowy)
288
μg
witamina C
0
mg
Kwas masłowy
0
g
Kwas kapronowy
0
g
Kwas kaprylowy
0
g
Kwas kaprynowy
0
g
Kwas laurynowy
0
g
Kwas mirystynowy tetradekanowy
0
g
Kwas mirystynowy pentadekanowy
0
g
Kwas palmitynowy heksadekanowy
0.28
g
Kwas palmitynowy heptadkanowy
0
g
Kwas stearynowy
0.02
g
Kwas arachidowy
0.01
g
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem
0.31
g
Kwas mirystooleinowy tetradekanowy
0
g
Kwas mirystooleinowy pentadekanowy
0
g
Kwas oleinowy oktadekanowy
0.24
g
Kwas oleinowy eikozenowy
0.01
g
Kwas erukowy
0
g
Kwas cetolowy
0
g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem
0.26
g
Kwas linolowy
0.92
g
Linolenowy
0.06
g
Kwas stearydonowy oktadekatetraenowy
0
g
Kwas stearydonowy eikozatrienowy
0
g
Kwas arachidonowy
0
g
Kwas tymnodonowy eikozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodonowy dokozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodowy dokozaheksaenowy
0
g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem
0.98
g

Przepisy z produktem:

Racuchy z truskawkami
Truskawki myjemy, oczyszczamy z szypułek. Kroimy truskawki na mniejsze kawałki.Do miski wlewamy ...
Chleb razowy na zakwasie
Cztery łyżki mąki żytniej razowej mieszamy z niewielką ilością wody odstawiamy na dwa dni ...
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.531