Miód nektarowo - spadziowy

Wartości odżywcze produktu
Opis:
Kolor
Miód ten ma barwę zielonkawą, brązowozieloną. Po skrystalizowaniu staje się jasnobrązowy lub ciemnobrązowy.
Smak
Smak miodu zależy od roślin, z których powstał. Zazwyczaj jest łagodny, lekko korzenny.
Składniki o dużym znaczeniu dla zdrowia
Miody nektarowo-spadziowe mają silne działanie antybiotyczne, zwłaszcza miody górskie. Polecane są w stanach wyczerpania fizycznego i psychicznego, w chorobach serca, niedokrwistości oraz zaburzeniach trawienia. Miód nektarowo-spadziowy powstaje z połączenia nektaru z kwiatów różnych roślin ze spadzią.

Miód nektarowo - spadziowy wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
1542
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
368
kcal
Białko ogółem
0.4
g
Białko zwierzęce
0
g
Białko roślinne
0.4
g
Cholesterol
0
mg
Węglowodany ogółem
80
g
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.217
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});