Opis:
Kolor
Miody manuka mają kolor jasnobeżowy.
Zapach
Odznacza się aromatycznym, kwiatowym zapachem.
Smak
W smaku ostry i charakterystyczny.
Składniki o dużym znaczeniu dla zdrowia
Miód z krzewu Manuka ma silne właściwości antybakteryjne. Wykorzystywany jest do leczenia chorób układu pokarmowego, infekcji bakteryjnych, zakażeń i chorób skóry. Wzmacnia odporność i samopoczucie.
Nazwa w języku angielskim
Manuka honey
Nazwa w języku francuskim
Miel de manuka
Nazwa w języku niemieckim
Manukahonig

Miód manuka wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
1320
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
315.5
kcal
Białko ogółem
0.3
g
Białko zwierzęce
0
g
Białko roślinne
0.3
g
Cholesterol
0
mg
Węglowodany ogółem
79.6
g
Laktoza
0
g
Błonnik pokarmowy
0
g
Sód
12
mg
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.231
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});