Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)

Kasza jęczmienna łamana

Wartości odżywcze produktu
Opis:
Zastosowanie
Kasza jęczmienna łamana stanowi dodatek do dań mięsnych, wegetariańskich. Wykorzystywana jest do deserów, zup mlecznych, zapiekanek, do nadziewania gołąbków, naleśników, pieczenia. Łączy się ją z mięsem, w celu zwiększenia jego objętości. Nieugotowaną kaszę dodaje się w trakcie duszenia potraw.
Cechy charakterystyczne
Kasza jęczmienna łamana otrzymywana jest poprzez pocięcie pęczaku. Na rynku dostępna jest kasza jęczmienna łamana mieszana, gruba, średnia i drobna. Zawiera mniej składników mineralnych niż kasza gryczana lub jaglana. Zalecana jest osobom z podwyższonym cholesterolem, z nadciśnieniem i chorobami układu krążenia.

Kasza jęczmienna łamana wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
1398
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
335
kcal
Woda
13.6
g
Popiół
1.1
g
Białko ogółem
8.4
g
Białko zwierzęce
0
g
Białko roślinne
8.4
g
Cholesterol
0
mg
Węglowodany ogółem
75
g
Sacharoza
0.5
g
Skrobia
68
g
Błonnik pokarmowy
5.4
g
Izoleucyna
336
mg
Leucyna
590
mg
Lizyna
250
mg
Metionina
150
mg
Cystyna
233
mg
Fenyloalanina
435
mg
Tyrozyna
325
mg
Treonina
283
mg
Tryptofan
120
mg
Walina
460
mg
Arginina
310
mg
Histydyna
175
mg
Alanina
315
mg
Kwas asparginowy
440
mg
Kwas glutaminowy
2340
mg
Glicyna
320
mg
Prolina
945
mg
Seryna
380
mg
Sód
5
mg
Potas
227
mg
Wapń
20
mg
Fosfor
181
mg
Magnez
45
mg
Żelazo
2
mg
Cynk
0.92
mg
Miedź
0.18
mg
Mangan
0.75
mg
witamina B1 (tiamina)
0.47
mg
witamina B2 (ryboflawina)
0.14
mg
Niacyna
0.04
mg
witamina B6 (pirydoksyna)
2.2
mg
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem
0.35
g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem
0.17
g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem
0.92
g
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.158
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});