Jesiotr bajkalski

Opis:
Zastosowanie
Mięso tej ryby idealnie nadaje się do smażenia i pieczenia. Świetnie sprawdza się jako danie główne lub dodatek. Jada się również ikrę jesiotra w postaci kawioru.
Występowanie
Ten gatunek zamieszkuje jezioro Bajkał oraz wody i rzeki Mongolii.
Systematyka - Rodzina
Należy do rodziny jesiotrowate.
Cechy charakterystyczne
Jesiotr bajkalski osiąga długość nawet 120 cm. Charakteryzuje się bardzo powolnym wzrostem. Dawniej osobniki ważące około 125 kg spotykano bardzo często. Dziś ryba znajduje się na liście gatunków zagrożonych.
Nazwa w języku angielskim
Baikal sturgeon
Nazwa w języku niemieckim
Baikal-Stör
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Therapeutic For You? Is make use of this certified ...
Acai Berry - Why Is Acai Berry Supplement Ideal For You? Is the item certified fair trade? There ...
wh0cd599071 buy ventolin trazodone cost Propecia
wh0cd136842 augmentin amoxil cheap avana
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.26