Opis:
Definicja
Roślina należąca do rodziny arekowatych. Pochodzi z południowo-wschodniej Azji.
Smak
Ma słodki smak.
Kolor
Skórka jest koloru brązowego, miąższ biały.
Kształt
Charakteryzuje się owalnym kształtem.
Rozmiar
Osiąga około 9 cm długości i 7 cm średnicy.
Sposób przechowywania
Dojrzałe owoce przechowuje się w solance, a niedojrzałe w occie.
Nazwa regionalna lub potoczna
Inna nazwa to oszpica jadalna
Nazwa w języku angielskim
Snake Fruit, Salak
Nazwa w języku francuskim
Salak
Nazwa łacińska
Salacca edulis

Salak jadalny wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
134
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
32
kcal
Cholesterol
0
mg
Węglowodany ogółem
8
g
Błonnik pokarmowy
1
g
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Sernix ~ Gość
short term payday loans guaranteed loans for bad credit best short term loans short term fast cash ...
buy essay online buy an essay paper online essay https://buyessay.us.com - buy essays
payday loans for bad credit personal loans for bad credit bad credit personal loans nyc ...
buy essay buy college essays help for essay writing buy persuasive essay
custom essay writing services essay writing service essay writing services reviews essay writing ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.235