Opis:
Definicja
Roślina należąca do rodziny arekowatych. Pochodzi z południowo-wschodniej Azji.
Smak
Ma słodki smak.
Kolor
Skórka jest koloru brązowego, miąższ biały.
Kształt
Charakteryzuje się owalnym kształtem.
Rozmiar
Osiąga około 9 cm długości i 7 cm średnicy.
Sposób przechowywania
Dojrzałe owoce przechowuje się w solance, a niedojrzałe w occie.
Nazwa regionalna lub potoczna
Inna nazwa to oszpica jadalna
Nazwa w języku angielskim
Snake Fruit, Salak
Nazwa w języku francuskim
Salak
Nazwa łacińska
Salacca edulis

Salak jadalny wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
134
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
32
kcal
Cholesterol
0
mg
Węglowodany ogółem
8
g
Błonnik pokarmowy
1
g
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Your Domain Name essay writing service custom essay writing service reviews ...
Sernix ~ Gość
payday loans online payday loans online payday loans online https://paydayloansonline.us.com/ - ...
online payday advance loan additional reading payday loan online https://onlineloans.us.com/
click for source photo assignment essays writing services best essay writing service reviews
write website to write essays https://writemyessay.us.com/ essay writing service
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.35