Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Opis:
Opis ogólny
Wysoko procentowa wódka sporządzana z miazgi śliwkowej. Starzona w dębowych beczkach nie podlegająca filtracji i rozcieńczeniu. Wódka o charakterze regionalnym wielu narodów europy centralnej.
Zawartość alkoholu
45% - 80%
Sposób produkcji
Śliwowica jest produktem dwukrotnie destylowanego zacieru z miazgi śliwek węgierek, z małym dodatkiem wody. Niekiedy producenci śliwowicy do zacieru dodają śliwki z pestkami dla uzyskania lepszego bukietu. Przygotowany w ten sposób spirytus jest leżakowany od 2 do 8 lat w drewnianych beczkach. Śliwowica nie podlega żadnym filtracjom ani rozcieńczaniu ze względu na charakter i tradycje tego alkoholu.
Pochodzenie
Europa centralna
Skład
śliwka węgierka, woda, drożdże
Sposób podawania
Zazwyczaj jest podawana w temperaturze pokojowej. Pita z kieliszka do wódki, daje wiele przyjemności swym oryginalnym smakiem i dużą zawartością alkoholu.
Sposób przechowywania
W zaciemnionym miejscu. Należy unikać zmian temperatury. Zawsze należy zamykać butelke ze względu na dużą zawartość alkoholu.
Komentarz
Wiele śliwowic które widzieliśmy lub o których słyszeliśmy, pochodzi z małych domowych produkcji. Zazwyczaj są robione metodą przekazywaną z pokolenia na pokolenia. Obrót tymi produktami jest nielegalny, chociaż posiadają status produktu regionalnego. Może dlatego też są najbardziej cenione i poszukiwane przez koneserów z całej Europy. Charakteryzują się bardzo oryginalnym smakiem i aromatem.
Nazwa rozszerzona
Slivovitz
Nazwa w języku angielskim
Plum brandy
Nazwa w języku francuskim
Quetsch
Nazwa w języku niemieckim
Zwetschgenwasser

Śliwowica wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kcal]
225
kcal
Białko ogółem
0
g
Węglowodany ogółem
0
g
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.176
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});