Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Opis:
Nazwa w języku angielskim
Brandy
Nazwa w języku francuskim
Eau de vie de vin
Nazwa w języku niemieckim
Weinbrand
Zawartość alkoholu
40-45%
Sposób produkcji
Brandy otrzymuje się przez destylacje białego wina. Alkohol zawarty w winie ulatnia się, następnie jest schładzany i skraplany dzięki chłodnicy. Efektem tego jest bezbarwny płyn o różnej zawartości alkoholu (około 65-70%). W kolejnym etapie alkohol leżakuje w dębowych beczkach. Przy przelewaniu do butelek jest rozcieńczany wodą.
Skład
białe lekkie wino, woda.
Opis ogólny
Jest to napój alkoholowy destylowany z lekkiego białego wina. Inaczej winiak albo wypalanka winna. Brandy produkowane jest w wielu krajach. We Francji jako eau-de-vie de vin, koniak czy armaniak. W Niemczech jako weinbrand. Spotykana jest też produkcja we Włoszech, Hiszpanii, Bułgarii, Grecji, Mołdawii, Rosji, Peru czy Chile. Ze wszystkich rodzajów brandy największym uznaniem cieszy się koniak. Produkcja alkoholu wysokoprocentowego znana była już w średniowiecznej Holandii (Brandewijn).
Sposób podawania
Brandy doskonale sprawdza się podawane przed jedzeniem. Serwujemy w temperaturze pokojowej, bez żadnych dodatków.
Sposób przechowywania
W zaciemnionym miejscu o temperaturze pokojowej.
Komentarz
Brandy może być też produkowana na bazie różnych owoców. Takie informacje powinny być wyraźnie zaznaczane na etykietach butelek. Spotyka się brandy jabłkowe: Apple Brandy (Anglia), Apple Jack (USA); wiśniowe: Cherry brandy Niemcy, Szwajcaria), Kirsh/ Kirschwasser (Alzacja); śliwkowa: Plum Brandy, Śliwowica; morelowa: Barrack Palinka (Węgry)

Brandy wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
0
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
0
kcal
Woda
0
g
Popiół
0
g
Białko ogółem
0
g
Białko zwierzęce
0
g
Białko roślinne
0
g
Cholesterol
0
mg
Węglowodany ogółem
0
g
Sacharoza
0
g
Laktoza
0
g
Skrobia
0
g
Błonnik pokarmowy
0
g
Izoleucyna
0
mg
Leucyna
0
mg
Lizyna
0
mg
Metionina
0
mg
Cystyna
0
mg
Fenyloalanina
0
mg
Tyrozyna
0
mg
Treonina
0
mg
Tryptofan
0
mg
Walina
0
mg
Arginina
0
mg
Histydyna
0
mg
Alanina
0
mg
Kwas asparginowy
0
mg
Kwas glutaminowy
0
mg
Glicyna
0
mg
Prolina
0
mg
Seryna
0
mg
Sód
0
mg
Potas
0
mg
Wapń
0
mg
Fosfor
0
mg
Magnez
0
mg
Żelazo
0
mg
Cynk
0
mg
Miedź
0
mg
Jod
0
mg
witamina A (ekwiwalent retinolu)
0
μg
retinol
0
μg
beta karoten
0
μg
witamina D
0
μg
witamina E (ewkwiwalent alpha-tokoferolu)
0
mg
witamina B1 (tiamina)
0
mg
witamina B2 (ryboflawina)
0
mg
Niacyna
0
mg
witamina B6 (pirydoksyna)
0
mg
foliany (kwas foliowy)
0
μg
witamina B12 (cyjanokobalamina)
0
μg
witamina C
0
mg
Kwas masłowy
0
g
Kwas kapronowy
0
g
Kwas kaprylowy
0
g
Kwas kaprynowy
0
g
Kwas laurynowy
0
g
Kwas mirystynowy tetradekanowy
0
g
Kwas mirystynowy pentadekanowy
0
g
Kwas palmitynowy heksadekanowy
0
g
Kwas palmitynowy heptadkanowy
0
g
Kwas stearynowy
0
g
Kwas arachidowy
0
g
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem
0
g
Kwas mirystooleinowy tetradekanowy
0
g
Kwas mirystooleinowy pentadekanowy
0
g
Kwas oleinowy oktadekanowy
0
g
Kwas oleinowy eikozenowy
0
g
Kwas erukowy
0
g
Kwas cetolowy
0
g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem
0
g
Kwas linolowy
0
g
Linolenowy
0
g
Kwas stearydonowy oktadekatetraenowy
0
g
Kwas stearydonowy eikozatrienowy
0
g
Kwas arachidonowy
0
g
Kwas tymnodonowy eikozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodonowy dokozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodowy dokozaheksaenowy
0
g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem
0
g

Przepisy z produktem:

Grillowane brzoskwinie
Przekrawamy brzoskwinie na pół i usuwamy pestki.Wszystkie składniki umieszczamy w misce.Do ...
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
wh0cd425002 erythoromycin without prescription buy elimite
wh0cd337793 Erythromycin AmEx Inderal With No Prescription
wh0cd392153 bupropion buy arimidex tadalafil buy prednisone buy yasmin online azithromycin
wh0cd729634 price of doxycycline 100mg
wh0cd392153 tadacip
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.652