Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Opis:
Zastosowanie
Ligawę przeznacza się do dań pieczonych i smażonych. Ponadto pokrojoną na kawałki, smażymy jako kotlet, filety oraz zrazy. Wykorzystywana jest do produkcji wędlin suszonych i wędzonych.
Smak
Delikatny, soczysty i lekko słodki.
Zapach
Łagodny i swoisty.
Kolor
Ligawa najwyższej jakości jest czerwonego koloru.
Przerost tłuszczowy
nieznaczny
Pochodzenie
Ligawa to część udźca wołowego.
Struktura mięsa
Jest to mięsień półścięgnisty z długimi włóknami oraz nieznaczną tkanką tłuszczową.
Dobre źródło
Ta część mięsa wołowego jest bogata w pełnowartościowe białko oraz kolagen.
Nazwa w języku angielskim
Beef Silverside

Ligawa wołowa wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
536
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
126
kcal
Woda
72.6
g
Popiół
1.1
g
Białko ogółem
22.2
g
Białko zwierzęce
22.2
g
Białko roślinne
0
g
Cholesterol
58
mg
Węglowodany ogółem
0
g
Sacharoza
0
g
Laktoza
0
g
Skrobia
0
g
Błonnik pokarmowy
0
g
Izoleucyna
1027
mg
Leucyna
1795
mg
Lizyna
1907
mg
Metionina
588
mg
Cystyna
291
mg
Fenyloalanina
891
mg
Tyrozyna
719
mg
Treonina
902
mg
Tryptofan
148
mg
Walina
1120
mg
Arginina
1459
mg
Histydyna
720
mg
Alanina
1372
mg
Kwas asparginowy
2056
mg
Kwas glutaminowy
3388
mg
Glicyna
1374
mg
Prolina
1076
mg
Seryna
889
mg
Sód
59
mg
Potas
350
mg
Wapń
20
mg
Fosfor
214
mg
Magnez
24
mg
Żelazo
1.9
mg
Cynk
4.2
mg
Miedź
0.1
mg
Mangan
0
mg
Jod
0
mg
witamina A (ekwiwalent retinolu)
0
μg
retinol
0
μg
beta karoten
0
μg
witamina D
0
μg
witamina E (ewkwiwalent alpha-tokoferolu)
0.3
mg
witamina B1 (tiamina)
0.1
mg
witamina B2 (ryboflawina)
0.1
mg
Niacyna
6.7
mg
witamina B6 (pirydoksyna)
0.7
mg
foliany (kwas foliowy)
13
μg
witamina B12 (cyjanokobalamina)
1.6
μg
witamina C
0
mg
Kwas masłowy
0
g
Kwas kapronowy
0
g
Kwas kaprylowy
0
g
Kwas kaprynowy
0
g
Kwas laurynowy
0
g
Kwas mirystynowy tetradekanowy
0.1
g
Kwas mirystynowy pentadekanowy
0
g
Kwas palmitynowy heksadekanowy
0.94
g
Kwas palmitynowy heptadkanowy
0
g
Kwas stearynowy
0.44
g
Kwas arachidowy
0
g
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem
1.5
g
Kwas mirystooleinowy tetradekanowy
0
g
Kwas mirystooleinowy pentadekanowy
0
g
Kwas oleinowy oktadekanowy
1.64
g
Kwas oleinowy eikozenowy
0
g
Kwas erukowy
0.003
g
Kwas cetolowy
0
g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem
1.8
g
Kwas linolowy
0.15
g
Linolenowy
0
g
Kwas stearydonowy oktadekatetraenowy
0
g
Kwas stearydonowy eikozatrienowy
0
g
Kwas arachidonowy
0.3
g
Kwas tymnodonowy eikozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodonowy dokozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodowy dokozaheksaenowy
0
g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem
0.2
g

Przepisy z produktem:

Bitki wołowe w sosie
Mięso kroimy na centymetrowe plastry, rozbijamy tłuczkiem, solimy i pieprzymy dość ...
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Wody lecznicze ~ Gość
Mnie rowniez interesuje, ile zaleca sie pic Slotwinki na dobe, niestety nigdzie nie znalazlam ...
ja magnez mam na lodófce ;>
podpłomyka z ogniska jeszcze nie jadłam i chętnie spróbuję, sugeruję natomiast zrobić ...
Kiełbasa piwna ~ Gość
Robiłam i zrobiłam. Przepis rewelacyjny! Nie ma to jak domowy przecier:-) Ja dłużej gotuje, ...
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.204