Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)

Krzyżówka wołowa

Wartości odżywcze produktu
Opis:
Zastosowanie
Z krzyżowej befsztykowej i krzyżowej najczęściej przyrządza się pieczenie, potrawy duszone oraz rosoły i inne zupy. Krzyżowa nadaje się również do pieczenia, zarówno na grillu i ruszcie, jak i smażenia na patelni na bitki.
Smak
Swoisty, lekko gorzki.
Kolor
Krzyżówka wołowa najwyższej jakości ma czerwoną barwę.
Przerost tłuszczowy
nieznaczny
Struktura mięsa
Krzyżowa, czyli zespół mięśni pośladkowych, jest dość zwartym mięsem z cienkimi włóknami. Mięso bez kości, pokrywające kość biodrową.
Dobre źródło
Mięso to jest dobrym źródłem białka zwierzęcego.

Krzyżówka wołowa wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
595
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
142
kcal
Woda
72.4
g
Popiół
1.1
g
Białko ogółem
21.3
g
Białko zwierzęce
21.3
g
Białko roślinne
0
g
Cholesterol
43
mg
Węglowodany ogółem
0
g
Sacharoza
0
g
Laktoza
0
g
Skrobia
0
g
Błonnik pokarmowy
0
g
Izoleucyna
967
mg
Leucyna
1691
mg
Lizyna
1797
mg
Metionina
554
mg
Cystyna
274
mg
Fenyloalanina
840
mg
Tyrozyna
677
mg
Treonina
849
mg
Tryptofan
140
mg
Walina
1055
mg
Arginina
1375
mg
Histydyna
678
mg
Alanina
1292
mg
Kwas asparginowy
1936
mg
Kwas glutaminowy
3191
mg
Glicyna
1294
mg
Prolina
1013
mg
Seryna
837
mg
Sód
54
mg
Potas
333
mg
Wapń
23
mg
Fosfor
198
mg
Magnez
22
mg
Żelazo
1.5
mg
Cynk
3.8
mg
Miedź
0.1
mg
Mangan
0
mg
Jod
0
mg
witamina A (ekwiwalent retinolu)
0
μg
retinol
0
μg
beta karoten
0
μg
witamina D
0
μg
witamina E (ewkwiwalent alpha-tokoferolu)
0.3
mg
witamina B1 (tiamina)
0.1
mg
witamina B2 (ryboflawina)
0.1
mg
Niacyna
6.6
mg
witamina B6 (pirydoksyna)
0.6
mg
foliany (kwas foliowy)
13
μg
witamina B12 (cyjanokobalamina)
1
μg
witamina C
0
mg
Kwas masłowy
0
g
Kwas kapronowy
0
g
Kwas kaprylowy
0
g
Kwas kaprynowy
0
g
Kwas laurynowy
0
g
Kwas mirystynowy tetradekanowy
0.11
g
Kwas mirystynowy pentadekanowy
0
g
Kwas palmitynowy heksadekanowy
1.1
g
Kwas palmitynowy heptadkanowy
0
g
Kwas stearynowy
0.53
g
Kwas arachidowy
0
g
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem
1.74
g
Kwas mirystooleinowy tetradekanowy
0
g
Kwas mirystooleinowy pentadekanowy
0
g
Kwas oleinowy oktadekanowy
2.3
g
Kwas oleinowy eikozenowy
0
g
Kwas erukowy
0
g
Kwas cetolowy
0
g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem
2.3
g
Kwas linolowy
0.19
g
Linolenowy
0.02
g
Kwas stearydonowy oktadekatetraenowy
0
g
Kwas stearydonowy eikozatrienowy
0
g
Kwas arachidonowy
0.03
g
Kwas tymnodonowy eikozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodonowy dokozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodowy dokozaheksaenowy
0
g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem
0.24
g
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
polecacie kabanosy z sokołowa? hmm ale na rynku są dużo zdrowsze kabanosy, bez konserwantów, ...
*to zdobienie ;)
piękny, bardzo kreatywne to zdobienia. bardzo mi się podoba
Łykacie magnez w tabletkach? Zaopatrujcie się nie w ten, który ma największą albo podwójną ...
a ktorych mowisz? Maestro czy Polskich Snakch?
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.758