Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)

Skrzydło wołowe

Wartości odżywcze produktu
Opis:
Zastosowanie
Skrzydło doskonale nadaje się do dań pieczonych, duszonych oraz smażonych. Przyrządza się z niego smaczne steki, zrazy, kotlety panierowane oraz mięsa duszone. Świeże mięso mielone można przeznaczyć na pulpety, klopsy, gołąbki, mięso na spaghetti czy hamburgery.
Smak
Soczysty i delikatny.
Zapach
Swoisty i mięsny.
Kolor
Skrzydło wołowe najwyższej jakości ma ciemnoczerwony kolor.
Przerost tłuszczowy
średni
Pochodzenie
Skrzydło wołowe jest częścią udźca wołowego.
Struktura mięsa
Skrzydło to mięsień, który dzieli się na pęki i jest wyraźnie porozdzielany powięziami. Tkanka mięsna jest drobnowłóknista.
Dobre źródło
W swoim składzie zawiera dużo białka, żelaza i niacyny.
Nazwa w języku angielskim
Beef flank
Nazwa w języku francuskim
Flanc de boeuf
Nazwa w języku niemieckim
Beef Flanke

Skrzydło wołowe wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
649
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
155
kcal
Woda
70.7
g
Popiół
1
g
Białko ogółem
21.2
g
Białko zwierzęce
21.2
g
Białko roślinne
0
g
Cholesterol
35
mg
Węglowodany ogółem
0
g
Sacharoza
0
g
Laktoza
0
g
Skrobia
0
g
Błonnik pokarmowy
0
g
Izoleucyna
965
mg
Leucyna
1688
mg
Lizyna
1793
mg
Metionina
553
mg
Cystyna
274
mg
Fenyloalanina
838
mg
Tyrozyna
676
mg
Treonina
848
mg
Tryptofan
139
mg
Walina
1053
mg
Arginina
1372
mg
Histydyna
677
mg
Alanina
1290
mg
Kwas asparginowy
1933
mg
Kwas glutaminowy
3185
mg
Glicyna
1292
mg
Prolina
1012
mg
Seryna
836
mg
Sód
54
mg
Potas
328
mg
Wapń
25
mg
Fosfor
195
mg
Magnez
22
mg
Żelazo
1.5
mg
Cynk
3.7
mg
Miedź
0.1
mg
Mangan
0
mg
Jod
0
mg
witamina A (ekwiwalent retinolu)
0
μg
retinol
0
μg
beta karoten
0
μg
witamina D
0
μg
witamina E (ewkwiwalent alpha-tokoferolu)
0.3
mg
witamina B1 (tiamina)
0.1
mg
witamina B2 (ryboflawina)
0.1
mg
Niacyna
6.3
mg
witamina B6 (pirydoksyna)
0.6
mg
foliany (kwas foliowy)
0
μg
witamina B12 (cyjanokobalamina)
1.1
μg
witamina C
0
mg
Kwas masłowy
0
g
Kwas kapronowy
0
g
Kwas kaprylowy
0
g
Kwas kaprynowy
0.014
g
Kwas laurynowy
0.014
g
Kwas mirystynowy tetradekanowy
0.216
g
Kwas mirystynowy pentadekanowy
0
g
Kwas palmitynowy heksadekanowy
1.878
g
Kwas palmitynowy heptadkanowy
0
g
Kwas stearynowy
0.858
g
Kwas arachidowy
0
g
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem
0
g
Kwas mirystooleinowy tetradekanowy
0
g
Kwas mirystooleinowy pentadekanowy
0
g
Kwas oleinowy oktadekanowy
2.621
g
Kwas oleinowy eikozenowy
0.007
g
Kwas erukowy
0
g
Kwas cetolowy
0
g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem
0
g
Kwas linolowy
0.169
g
Linolenowy
0.081
g
Kwas stearydonowy oktadekatetraenowy
0
g
Kwas stearydonowy eikozatrienowy
0
g
Kwas arachidonowy
0.027
g
Kwas tymnodonowy eikozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodonowy dokozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodowy dokozaheksaenowy
0
g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem
0
g
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
"Najlepiej jest również pić mleko do posiłku, a nie po nim." ciekawe :)
Znalazłam na you tube filmik jak usunąć plamy z czerwonego wina i sprawdziłam ten produkt - ...
Ja swój olej zwykle oddaje do skupu http://www.euro-eko-polska.pl/ zbyt często wylewałam olej i ...
Gdzie to kupić!??!?!?!?!?!?!?!?!?
Co Wy to gadacie o tych pestkach z dyni? "100g pestek z dyni zawiera 262 mg (ekwiwalentu jonów ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.719