Wiórki kokosowe..

Wartości odżywcze produktu
Opis:
Nazwa w języku angielskim
Shredded coconut
Nazwa w języku francuskim
Noix de coco râpée
Smak
Charakteryzują się przyjemnym i słodkim smakiem.
Kolor
Mają biały kolor.
Zapach
Ich aromat przypomina zapach świeżego owocu.
Kształt
Świeży miąższ po oczyszczeniu i wysuszeniu rozdrabnia się na małe wiórki.
Sposób przechowywania
Przechowujemy je w chłodnym miejscu w specjalnych torebkach lub pojemniczkach.
Jak rozpoznać jakość/świeżość
Wiórki kokosowe powinny mieć charakterystyczny kokosowy zapach. Na ich powierzchni nie może być żadnych obcych nalotów.
Zastosowanie
Wiórki kokosowe stosowane są głównie w piekarnictwie i cukiernictwie. Świetnie nadają się do ciast, deserów i jako panierka do mięsa. W krajach, w których palmy kokosowe są uprawiane, wiórki kokosowe dodaje się do wszystkich dań.
Definicja
Wiórki kokosowe to starty, wysuszony miąższ orzecha kokosowego.
Dobre źródło
Wiórki są dobrym źródłem żelaza, potasu, witaminy C oraz błonnika.
Ciekawostki
Z miąższu orzecha kokosowego produkuje się olej kokosowy.

Wiórki kokosowe.. wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kcal]
606
kcal
Białko ogółem
5.6
g
Węglowodany ogółem
27
g
Sacharoza
5.6
g
Błonnik pokarmowy
21.1
g
Sód
28
mg
Potas
660
mg
Wapń
23
mg
Fosfor
160
mg
Magnez
90
mg
Żelazo
3.6
mg
witamina E (ewkwiwalent alpha-tokoferolu)
1.26
mg
witamina B1 (tiamina)
0.03
mg
witamina B2 (ryboflawina)
0.05
mg
Niacyna
0.9
mg
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem
53.25
g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem
4.58
g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem
1.37
g

Przepisy z produktem:

Lekki torcik arbuzowy
Ćwiartkę arbuza pokroić w trójkąty i obrać ze skórki. Każdy trójkąt przekroić na pół, ...
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
а где вы взяли эту инфу,
online payday advance loan 500 online payday loans online payday loans
zdaje się że zawiera cukier trzcinowy
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.259