Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Opis:
Opis ogólny
Marc to francuski napój wysokoprocentowy uzyskany dzięki dwukrotnej destylacji odpadów po produkcji win gronowych. W przeciwieństwie do podobnie wytwarzanej grappy, marc często dojrzewa w beczkach dębowych. Najbardziej cenione trunki pochodzą z Burgundii (marc de Bourgogne) są mocne i aromatyczne oraz z Szampanii (marc de Champagne) o łagodniejszym lżejszym smaku. Produkty tego typu możemy również spotkać w Niemczech, Hiszpanii, Portugalii i we Włoszech. To co różni je od francuskiego marc\'u to to, że nie są poddawane starzeniu.
Zawartość alkoholu
40- 45%
Sposób produkcji
Marc produkowany jest z odpadków pozostałych z produkcji win gronowych. Głównymi składnikami surowca są: pestki, skórki, ogonki, resztki moszczu. Najczęściej używane do produkcji marcu są odpadki po produkcji win takich szczepów jak moscat i traminer, ze względu na dużą zawartość cukru. Odpad jest poddawany naturalnej fermentacji przy udziale wody. Tak przygotowany nisko procentowy alkohol jest następnie poddawany dwukrotnej destylacji i starzeniu w dębowych beczkach przez minimum 3 lata.
Pochodzenie
Francja
Skład
słodkie szczepy winogron, woda
Sposób podawania
Marc to przede wszystkim wyśmienity digestif. Podawany jest głównie w niedużych kieliszkach. Marc można też podawać lekko schłodzony. Bardzo dobrze pasuje w połączeniu z kawą.
Sposób przechowywania
Nie wystawiać na promienie słoneczne. Unikać wielokrotnej zmiany temperatury.
Nazwa rozszerzona
Eau de vie de marc
Nazwa w języku francuskim
Marc
Nazwa w języku niemieckim
Testerbranntwein

Marc wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kcal]
225
kcal
Białko ogółem
0
g
Węglowodany ogółem
0
g
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.173
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});