Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Opis:
Zastosowanie
Mięso niektórych ras gęsi, przed dalszą obróbką wymaga kilkogodzinnego marynowania, np: w zalewie z wina lub oleju. Doskonale nadaje się na dania smażone, pieczone oraz duszone. Nie wymaga dużej ilości przypraw, najlepiej komponuje się w daniach z ryżem, ziemniakami, fasolką oraz ciemnymi sosami: śliwkowym, grzybowym, jałowcowym lub wiśniowym. Ponadto pierś gęsi można również uwędzić, tak jak całą tuszkę, a następnie podawać na zimno z piklami.
Smak
Delikatny, lekko słodki.
Zapach
Delikatny, wyrazisty i słodki.
Kolor
Pierś najwyższej jakości ma ciemnoróżowy kolor.
Przerost tłuszczowy
średni
Pochodzenie
Pierś uzyskiwana jest przy rozbiorze tuszki gęsi.
Struktura mięsa
Gęsi mają dobrze umięśnioną część piersiową tuszki. Mięso jest lekko twarde, jednak po odpowiednim przygotowaniu jest miękkie i soczyste.
Dobre źródło
Stanowi dobre źródło pełnowartościowego białka raz witamin z grupy B.
Nazwa w języku angielskim
Goose breast
Nazwa w języku francuskim
Poitrine d\'oie
Nazwa w języku niemieckim
Gänsebrust

Pierś z gęsi wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
117
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
267
kcal
Białko ogółem
14.3
g
Białko zwierzęce
14.3
g
Białko roślinne
0
g
Cholesterol
80
mg
Węglowodany ogółem
0
g
Sacharoza
0
g
Laktoza
0
g
Skrobia
0
g
Błonnik pokarmowy
0
g

Przepisy z produktem:

Wędzona gęś gotowana metodą sous vide na puree z modrej kapusty ze szpinakowymi szagówkami i redukcją marchwiowo-pomarańczową
Piersi z gęsi nacieramy przyprawami, schładzamy ok. 1,5 godziny. Do urządzenia wędzarniczego ...
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Sernix ~ Gość
quick payday loans of newark fast loans in 1 hour quick loans online no credit check quick loans ...
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.185