Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Opis:
Opis ogólny
Rum Jasny zwany również srebrnym lub białym jest wysokoprocentowym alkoholem. Najbardziej rozpowszechnionym typem rumu. Jest lekko słodki w smaku, ma lekki aromat i przeźroczysty kolor. Mogą leżakować w beczkach, ale zazwyczaj nie dłużej niż 3 lata.
Zawartość alkoholu
40%
Sposób produkcji
Rum Jasny wyrabiany jest głównie z melasy (ciemnej lepkiej masy, będącej odpadem w produkcji cukru) rozcieńczonej wodą, która krótko fermentuje pod wpływem drożdży. Destylacja zachodzi w wielokolumnowych aparatach do pracy ciągłej. Dzięki takiej destylacji rum nie musi dojrzewać długo a czasami nawet wcale.
Skład
Melasa z trzciny cukrowej, woda.
Sposób podawania
Rzadko pija się jasny rum bez dodatków. Najczęściej jest składnikiem koktajli. Rum znajduje też zastosowanie w kuchni do ciemnych sosów, ciast czy deserów.
Sposób przechowywania
Rum przechowujemy w zaciemnionym miejscu. Nie schładzamy rumu przed podaniem.
Nazwa rozszerzona
Silver lub Light Rum
Nazwa w języku angielskim
White Rum
Nazwa w języku francuskim
Rhum Blanc
Nazwa w języku niemieckim
Weißer Rum

Rum Jasny wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kcal]
231
kcal
Woda
66.6
g
Białko ogółem
0
g
Węglowodany ogółem
0
g
Błonnik pokarmowy
0
g
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.182
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});