Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)

Belgijska Błękitno-Biała (rasa krów)

Wartości odżywcze produktu
Opis:
Występowanie
Hodowlana jest głównie na terenie Belgii.
Pochodzenie
Rasa pochodzi z Belgii.
Budowa
Charakteryzuje się bardzo dużą masą mięśniową i brakiem tendencji do odkładania tłuszczu. Mięso tej rasy któw jest chude i dość kruche. Cechują się dwupośladkowością oraz wysoką wydajnością rzeźną.
Nazwa w języku angielskim
Belgina Blue
Nazwa w języku francuskim
Belge Bleu Blanc
Nazwa w języku niemieckim
Weißblaue Belgier

Belgijska Błękitno-Biała (rasa krów) wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
617
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
149
kcal
Woda
71.3
g
Popiół
1
g
Białko ogółem
18.6
g
Białko zwierzęce
18.6
g
Białko roślinne
0
g
Cholesterol
58
mg
Węglowodany ogółem
0
g
Sacharoza
0
g
Laktoza
0
g
Skrobia
0
g
Błonnik pokarmowy
0
g
Izoleucyna
1023
mg
Leucyna
1722
mg
Lizyna
1888
mg
Metionina
574
mg
Cystyna
272
mg
Fenyloalanina
934
mg
Tyrozyna
764
mg
Treonina
974
mg
Tryptofan
238
mg
Walina
1064
mg
Arginina
1341
mg
Histydyna
723
mg
Alanina
1240
mg
Kwas asparginowy
1908
mg
Kwas glutaminowy
3243
mg
Glicyna
1033
mg
Prolina
802
mg
Seryna
857
mg
Sód
78
mg
Potas
316
mg
Wapń
6
mg
Fosfor
167
mg
Magnez
22
mg
Żelazo
2.2
mg
Cynk
3.5
mg
Miedź
0.08
mg
Mangan
0.04
mg
witamina A (ekwiwalent retinolu)
11
μg
retinol
11
μg
beta karoten
0
μg
witamina D
0.4
μg
witamina E (ewkwiwalent alpha-tokoferolu)
0.18
mg
witamina B1 (tiamina)
0.082
mg
witamina B2 (ryboflawina)
0.216
mg
Niacyna
5.16
mg
witamina B6 (pirydoksyna)
0.28
mg
foliany (kwas foliowy)
10
μg
witamina B12 (cyjanokobalamina)
1.4
μg
witamina C
0
mg
Kwas masłowy
0
g
Kwas kapronowy
0
g
Kwas kaprylowy
0
g
Kwas kaprynowy
0
g
Kwas laurynowy
0
g
Kwas mirystynowy tetradekanowy
0.21
g
Kwas mirystynowy pentadekanowy
0.05
g
Kwas palmitynowy heksadekanowy
1.66
g
Kwas palmitynowy heptadkanowy
0.09
g
Kwas stearynowy
1.15
g
Kwas arachidowy
0
g
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem
3.16
g
Kwas mirystooleinowy tetradekanowy
0.07
g
Kwas mirystooleinowy pentadekanowy
0.01
g
Kwas oleinowy oktadekanowy
2.37
g
Kwas oleinowy eikozenowy
0.02
g
Kwas erukowy
0
g
Kwas cetolowy
0
g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem
2.82
g
Kwas linolowy
0.16
g
Linolenowy
0.06
g
Kwas stearydonowy oktadekatetraenowy
0
g
Kwas stearydonowy eikozatrienowy
0
g
Kwas arachidonowy
0
g
Kwas tymnodonowy eikozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodonowy dokozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodowy dokozaheksaenowy
0
g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem
0.22
g
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Sernix ~ Gość
short term payday loans guaranteed loans for bad credit best short term loans short term fast cash ...
buy essay online buy an essay paper online essay https://buyessay.us.com - buy essays
payday loans for bad credit personal loans for bad credit bad credit personal loans nyc ...
buy essay buy college essays help for essay writing buy persuasive essay
custom essay writing services essay writing service essay writing services reviews essay writing ...
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.179