Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Opis:
Nazwa w języku angielskim
Smoked tofu
Nazwa w języku francuskim
Tofu fumé
Nazwa w języku niemieckim
Räuchertofu
Definicja
Tofu wędzone jest utwardzonym twarożkiem powstałym w wyniku koagulacji mleka sojowego, dodatkowo wędzony w dymie wędzarniczym.
Dobre źródło
Ser ten jest bardzo dobrym źródłem aminokwasów egzogennych i pełnowartościowego białka. W składzie dominują nienasycone kwasy tłuszczowe oraz lecytyna. Tofu jest bogate w witaminy: potas, żelazo, sód, fosfor, witaminę E. Odznacza się niską kalorycznością i nie zawiera cholesterolu.
Sposób produkcji
Tofu wędzone składa się z soi, soli morskiej, oleju słonecznikowego i sosu sojowego. Otrzymuje się je poprzez dodanie do mleka sojowego substancji o właściwościach żelujących, pochodzących z wodorostów lub też siarczanu wapnia (związek ten ma właściwości żelujące). Następnie uzyskany ser wędzi się w dymie wędzarniczym.
Zastosowanie
Tofu wędzone nadaje się do bezpośredniego spożycia. Jest rewelacyjnym dodatkiem do sałatek, kotletów, pieczeni jarskich itp.

Tofu wędzone wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
1069
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
255
kcal
Białko ogółem
16.6
g
Białko zwierzęce
0
g
Białko roślinne
16.6
g
Węglowodany ogółem
10.9
g
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.169
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});