Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Opis:
Opis ogólny
Złoty rum, nazwany także bursztynowym. Charakteryzuje się średnią, zrównoważoną intensywnością. Aby zdobyć ciemny złoty kolor, starzony jest w zwęglonych od środka dębowych beczkach.
Zawartość alkoholu
ok 40%
Sposób produkcji
Rum złoty, do pewnego momentu, wytwarzany jest taką samą metodą jak rum biały. Proces produkcji różni się tym, że gotowy rum biały jest starzony w dębowych beczkach. Do tego procesu mogą być używane beczki nowe, ale niektórzy producenci coraz częściej wybierają beczki używane do starzenia takich alkoholi jak burbon. Rum po rozcieńczeniu z wodą jest gotowy do butelkowania.
Pochodzenie
Ameryka środkowa, Azja
Skład
Melasa trzciny cukrowej, woda
Sposób podawania
Rum złoty podawany jest bez dodatków w koniakówkach ze względu na głębie aromatów jakie możemy w nim odnaleźć. Często też jest wykorzystywany do koktajli by \'podnieść\' ich walory.
Sposób przechowywania
Rum przechowujemy w zaciemnionym miejscu o stałej, pokojowej temperaurze.
Nazwa rozszerzona
Bursztynowy Rum
Nazwa w języku angielskim
Añejo Rum, Aged Rum

Rum Złoty wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kcal]
231
kcal
Woda
66.6
g
Białko ogółem
0
g
Węglowodany ogółem
0
g
Błonnik pokarmowy
0
g
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.176
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});