Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Opis:
Opis ogólny
Overproof Rum to wysokoprocentowy napój alkoholowy, wyszczególniony rodzaj rumu. Bardzo intensywny i mocny w smaku. Leżakuje od 3 do 10 lat (dłużej niż rum biały) w beczkach dębowych, nierzadko opalanych w środku. Wyrabiany głównie na Karaibach. Sama nazwa Overproof nawiązuje do mocy trunku. Rumy które udaje się łatwo podpalić, czyli zazwyczaj ponad 75% zawartości alkoholu nazywano właśnie overproof, czyli \"ponad standardowe\". Przeważnie mają moc od 75 do 85%.
Zawartość alkoholu
75 - 85%
Sposób produkcji
Rum Overproof wytwarza się z melasy (ciemnej lepkiej masy, będącej odpadem w produkcji cukru) rozcieńczonej wodą, która fermentuje do 2 tygodni. Przy produkcji tego gatunku rumu często stosuje się tzw. \"dunder\", jest to odwar z wcześniejszych destylacji, często przez rok leżakujący oddzielnie. Dunder jest bardzo aromatyczny i zawiera naturalne drożdże. Destylacje przeprowadza się w alembikach. Leżakuje w zwęglonych od środka dębowych beczkach, gdzie nabiera brązowego koloru.
Skład
Melasa z trzciny cukrowej, woda.
Sposób podawania
Ze względu na swój bardzo intensywny spirytusowy posmak jak i moc nie pija się go raczej samego. Wykorzystywany jest do nadawania charakteru koktajlom, świetnie podkreśla owocowe tropikalne smaki. Znalazł też zastosowanie w kuchni. Nigdy nie używaj Rumu Overproof w pobliżu otwartego ognia.
Sposób przechowywania
Szczelnie zamknięty, przechowujemy go w zaciemnionym miejscu o stałej temperaurze
Nazwa rozszerzona
151 proof

Overproof Rum wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kcal]
231
kcal
Woda
66.6
g
Białko ogółem
0
g
Węglowodany ogółem
0
g
Błonnik pokarmowy
0
g
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.382
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});