Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Opis:
Zastosowanie
Jogurt to produkt mleczarski o dość gęstej konsystencji. Jogurty, zwłaszcza smakowe, mogą być spożywane osobno lub jako dodatek do muesli. Jogurty naturalne natomiast dodaje się często do dań głównych, zup i sosów lub spożywa się je z dodatkiem orzechów, suszonych lub świeżych owoców, konfitur oraz dżemów.
Bakterie stosowane do ukwaszenia
Najczęściej stosowane są bakterie Streptococcus thermophilus i Lactobacillus bulgaricus.
Nazwa w języku angielskim
Yogurt
Nazwa w języku francuskim
Yogourt
Nazwa w języku niemieckim
Joghurt

Jogurt wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
255
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
61
kcal
Woda
87.9
g
Popiół
0.9
g
Białko ogółem
3.5
g
Białko zwierzęce
3.5
g
Białko roślinne
0
g
Cholesterol
13
mg
Węglowodany ogółem
4.7
g
Błonnik pokarmowy
0
g
Izoleucyna
189
mg
Leucyna
350
mg
Lizyna
311
mg
Metionina
102
mg
Cystyna
32
mg
Fenyloalanina
189
mg
Tyrozyna
175
mg
Treonina
142
mg
Tryptofan
20
mg
Walina
287
mg
Arginina
104
mg
Histydyna
86
mg
Alanina
148
mg
Kwas asparginowy
275
mg
Kwas glutaminowy
679
mg
Glicyna
84
mg
Prolina
411
mg
Seryna
215
mg
Sód
46
mg
Potas
155
mg
Wapń
121
mg
Fosfor
95
mg
Magnez
12
mg
Żelazo
0.1
mg
Cynk
0.6
mg
Miedź
0
mg
Mangan
0
mg
witamina A (ekwiwalent retinolu)
27
μg
retinol
27
μg
beta karoten
5
μg
witamina E (ewkwiwalent alpha-tokoferolu)
0.1
mg
witamina B1 (tiamina)
0.046
mg
witamina B2 (ryboflawina)
0.1
mg
Niacyna
0.1
mg
witamina B6 (pirydoksyna)
0.06
mg
foliany (kwas foliowy)
7
μg
witamina B12 (cyjanokobalamina)
0.4
μg
witamina C
0.5
mg
Kwas masłowy
0.096
g
Kwas kapronowy
0.066
g
Kwas kaprylowy
0.042
g
Kwas kaprynowy
0.093
g
Kwas laurynowy
0.111
g
Kwas mirystynowy tetradekanowy
0.343
g
Kwas palmitynowy heksadekanowy
0.886
g
Kwas stearynowy
0.317
g
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem
2.1
g
Kwas oleinowy oktadekanowy
0.743
g
Kwas oleinowy eikozenowy
0
g
Kwas erukowy
0
g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem
0.9
g
Kwas linolowy
0.065
g
Linolenowy
0.027
g
Kwas stearydonowy oktadekatetraenowy
0
g
Kwas tymnodonowy eikozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodonowy dokozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodowy dokozaheksaenowy
0
g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem
0.1
g

Przepisy z produktem:

Naleśniki z bananami i jogurtem.
Przygotuj miskę oraz mikser lub trzepaczkę, wbij całe jajka do miski, dodaj troszkę cukru a ...
Fisch & chips z sielawy z chłodnikiem na botwince i rakach
Sielawy czyścimy odcinamy głowę i wyciągamy ości przyprawiamy solą i pieprzem.Z mąki, wody ...
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.181
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});