Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)

Kaczka krzyżówka (rasa kaczek)

Wartości odżywcze produktu
Opis:
Nazwa w języku angielskim
Mallard duck
Nazwa w języku francuskim
Canard colvert
Nazwa w języku niemieckim
Stockente
Nazwa łacińska
Anas platyrhynchos
Występowanie
W zależności od pory roku występuje w Europie, Azji i Ameryce Północnej.
Budowa
Krzyżówka jest jednym z najbardziej najliczniejszych i najczęściej występujących gatunków kaczek. Mięso cechuje soczysty, delikatny smak oraz specyficzny zapach dziczyzny. Posiada nieznaczny przerost tłuszczowy.

Kaczka krzyżówka (rasa kaczek) wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
553
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
132
kcal
Woda
73.8
g
Popiół
1.1
g
Białko ogółem
18.3
g
Białko zwierzęce
18.3
g
Białko roślinne
0
g
Cholesterol
77
mg
Węglowodany ogółem
0
g
Sacharoza
0
g
Laktoza
0
g
Skrobia
0
g
Błonnik pokarmowy
0
g
Izoleucyna
939
mg
Leucyna
1544
mg
Lizyna
1564
mg
Metionina
494
mg
Cystyna
281
mg
Fenyloalanina
766
mg
Tyrozyna
696
mg
Treonina
781
mg
Tryptofan
254
mg
Walina
956
mg
Arginina
1166
mg
Histydyna
483
mg
Alanina
1158
mg
Kwas asparginowy
1790
mg
Kwas glutaminowy
2860
mg
Glicyna
1024
mg
Prolina
898
mg
Seryna
787
mg
Sód
74
mg
Potas
271
mg
Wapń
11
mg
Fosfor
203
mg
Magnez
19
mg
Żelazo
2.4
mg
Cynk
1.9
mg
Miedź
0.3
mg
Mangan
0
mg
witamina A (ekwiwalent retinolu)
24
μg
retinol
24
μg
beta karoten
0
μg
witamina E (ewkwiwalent alpha-tokoferolu)
0.7
mg
witamina B1 (tiamina)
0.4
mg
witamina B2 (ryboflawina)
0.5
mg
Niacyna
5.3
mg
witamina B6 (pirydoksyna)
0.3
mg
foliany (kwas foliowy)
25
μg
witamina B12 (cyjanokobalamina)
0.4
μg
witamina C
5.8
mg
Kwas masłowy
0
g
Kwas kapronowy
0
g
Kwas kaprylowy
0
g
Kwas kaprynowy
0
g
Kwas laurynowy
0.03
g
Kwas mirystynowy tetradekanowy
0.02
g
Kwas palmitynowy heksadekanowy
1.22
g
Kwas stearynowy
0.77
g
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem
1.3
g
Kwas oleinowy oktadekanowy
1.32
g
Kwas oleinowy eikozenowy
0
g
Kwas erukowy
0
g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem
1.2
g
Kwas linolowy
0.52
g
Linolenowy
0.08
g
Kwas stearydonowy oktadekatetraenowy
0
g
Kwas arachidonowy
0
g
Kwas tymnodonowy eikozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodonowy dokozapentaenowy
0
g
Kwas tymnodowy dokozaheksaenowy
0
g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem
0.6
g
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.17
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});