Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Opis:
Zastosowanie
Kefir jest jednym z najstarszych mlecznych napojów fermentowanych. Pochodzi z Kaukazu, gdzie przez długi czas był produkowany w tradycyjny sposób w workach skórzanych lub beczkach dębowych. Obecnie kefir produkowany jest na skalę przemysłową i może być spożywany jako osobny posiłek lub jako dodatek do różnych dań (desery, surówki, sosy).
Bakterie stosowane do ukwaszenia
Fermentacja mleka zachodzi dzięki obecności zespołu specyficznych mikroorganizmów, współistniejących w postaci tak zwanych ziaren kefirowych (grzybki kefirowe, nazywane również grzybkiem tybetańskim oraz grzybkiem jogów hinduskich). Są one symbiotycznym układem bakterii paciorkowców mlekowych, pałeczek mlekowych i drożdży, lub - w przypadku biokefirów - także bifidobakterii. Substancją utrzymującą strukturę ziarna kefirowego jest polisacharyd glukozo - galaktan, zwany kefiranem.
Nazwa w języku angielskim
Kefir
Nazwa w języku francuskim
Képhir, Kéfir
Nazwa w języku niemieckim
Kefir

Kefir naturalny wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kJ]
212
kJ
Wartość energetyczna [kcal]
51
kcal
Białko ogółem
3.4
g
Białko zwierzęce
3.4
g
Białko roślinne
0
g
Cholesterol
8
mg
Węglowodany ogółem
4.7
g
Sacharoza
0
g
Laktoza
4.1
g
Błonnik pokarmowy
0
g
Sód
38
mg
Potas
122
mg
Wapń
103
mg
Fosfor
74
mg
Magnez
10
mg
Żelazo
0.1
mg
Cynk
0.28
mg
Miedź
0.02
mg
Mangan
0
mg
witamina A (ekwiwalent retinolu)
16
μg
beta karoten
13
μg
witamina D
0.03
μg
witamina E (ewkwiwalent alpha-tokoferolu)
0.03
mg
witamina B1 (tiamina)
0.028
mg
witamina B2 (ryboflawina)
0.131
mg
Niacyna
0.09
mg
witamina B6 (pirydoksyna)
0.04
mg
foliany (kwas foliowy)
5
μg
witamina B12 (cyjanokobalamina)
0.5
μg
witamina C
0
mg
Kwasy tłuszczowe nasycone ogółem
1.19
g
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone ogółem
0.63
g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone ogółem
0.06
g

Przepisy z produktem:

Ciasto cynamonowe
Ucieramy margarynę z cukrem.Dodajemy jajka i nadal ucieramy, by powstała jednolita ...
Ciasto kefirowe
Do miski wsypujemy obie mąki, cukier, sodę oczyszczoną oraz 5 łyżek kakao. Składniki ...
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
Marcin Budynek Marcin Budynek Doskonały kucharz, manager oraz pomysłodawca. Organizator i juror, a także laureat wielu konkursów ...
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.167
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});