Kategorie

Produkty z półki:

Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
SAGA One-Up Aroma to innowacyjny papier do gotowania i pieczenia w nowym, funkcjonalnym ...
Papier do gotowanie SAGA One-up 33x42 (50 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Papier do gotowania SAGA w innowacyjnej formie podania SAGA One-Up. Ciekawie zaprojektowane ...
Papier do gotowania SAGA One-Up 33x42 (100 arkuszy)
Opis:
Opis ogólny
Rum smakowy to wysokoprocentowy napój alkoholowy, wyszczególniony rodzaj rumu. Bardzo aromatyczny o wielu różnych smakach i ciemnym mahoniowym zabarwieniu. Leżakuje od 3 do 10 lat (dłużej niż rum biały) w beczkach dębowych, nierzadko opalanych w środku. Rumy smakowe to swoistego rodzaju wariacje producentów, którzy zaczęli je aromatyzować przyprawami korzennymi i owocami, takimi jak malina, mango, pomarańcza, czy orzech kokosowy. Rumy smakowe zyskują coraz większą sławę. Najbardziej popularnymi rumami tego typu są te z orzechów kokosowych czy o ostrzejszym smaku.
Zawartość alkoholu
do 40%
Sposób produkcji
Rum aromatyzowany wytwarza się z melasy (ciemnej lepkiej masy, będącej odpadem w produkcji cukru) rozcieńczonej wodą, która fermentuje do 2 tygodni. Przy produkcji tego gatunku rumu często stosuje się tzw. \"dunder\". Jest to odwar z wcześniejszych destylacji, często przez rok leżakujący oddzielnie. Dunder jest bardzo aromatyczny i zawiera naturalne drożdże. Destylacje przeprowadza się w alembikach. Dodatkowo przed jest on aromatyzowany różnego rodzaju korzeniami, owocami czy ostrymi przyprawami. Leżakuje w zwęglonych od środka dębowych beczkach, gdzie nabiera brązowego koloru.
Skład
Trzcina cukrowa, owoce, przyprawy korzenne.
Sposób podawania
Rum Smakowy, ze względu na swój aromat warto spróbować bez dodatków. Podajemy go w takim przypadku w kieliszkach do koniaku. Jest częstym składnikiem koktajli. Jego intensywny zapach uatrakcyjni każdy drink.
Sposób przechowywania
Rum przechowujemy w zaciemnionym miejscu o stałej temperaturze. Nie schładzamy rumu przed podaniem.
Nazwa w języku angielskim
Spiced Rum
Nazwa w języku francuskim
Aromatisé au rhum
Nazwa w języku niemieckim
Aromatisierte Rum

Rum Smakowy wartości odżywcze

Wartość energetyczna [kcal]
231
kcal
Woda
66.6
g
Białko ogółem
0
g
Węglowodany ogółem
0
g
Błonnik pokarmowy
0
g
Najnowsze artykuły:
Na odchudzanie - parowanie Gotowanie na parze od lat zalecane jest przez dietetyków, jako najzdrowszy sposób przygotowywania gorących posiłków. Czas zakochać się w parowaniu!
Wykorzystaj papier do pieczenia na różne sposoby Papier do pieczenia jest niezwykle przydatny w każdej kuchni, jednak można go wykorzystać także w nieco nieoczywisty sposób.
Jarzynka do obiadu - tylko znad pary Parowanie staje się coraz popularniejsze. I świetnie - przecież to najzdrowaszy sposób przygotowania posiłków, również jarzynek podawanych do obiadu.
Ostatnio komentowane:
Kupilem niedawno w markecie Leclerc sloik zupy o nazwie - Kwaśnica z żeberkiem - waszej ...
Ta woda to syf jak to ładnie posumowali w teście jakóści ...
Спасибо.
Blogi kulinarne:
a-cook-oo a-cook-oo a-cook-oo - daj się zaskoczyć
Szczypior gotuje Szczypior gotuje Przemysław Kuśnierek od kilku lat jest właścicielem firmy CHIVE, zajmującej się wyspecjalizowanym ...
Łukasz Fulara Łukasz Fulara Wielokrotny uczestnik i laureat najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych. Na co dzień szef kuchni w ...
Współpraca | Regulamin | Kontakt
Copyright © Avigail Holdings Sp. z o.o. 2009 - 2012
T:0.398
var dataLayer = []; dataLayer.push({"page": "other"});